Mitsubishi Bursa'da üretilecek

Colt üretimi 2023'te! Japon Mitsubishi Bursalı oluyor. Oyak Renault Bursa fabrikası Mitsubishi Colt modelinin üretimine başlamaya hazırlanıyor. 2023 yılından itibaren üretimi başlayacak Clio'nun ikiz kardeşi model ile birlikte fabrikanın ihracat adetleri de yükselecek.

SÜMER DEMİRCİLER

Renault'un Avrupa'daki en büyük ve önemli tesislerinden olan Bursa fabrikası tarihinde ilk kez çok markalı üretim yapmaya hazırlanıyor. Mitsubishi'nin küçük modeli Colt, yeni neslinde Bursa fabrikasında Clio ile birlikte bantlardan çıkacak. Bu sayede Karsan fabrikasına aktarılan Megane Sedan modelinden doğacak boşluk Mitsubishi Colt üretimiyle doldurulacak.

HEDEF AVRUPA PAZARI

Japon marka Mitsubishi'nin beş kapılı hatchback modeli yeni Colt, 2023 yılından itibaren Bursa fabrikasında bantlardan çıkıp, öncelikle Avrupa pazarlarında boy gösterecek. Mitsubishi'nin Avrupa'ya geri dönüşünün de önünü açacak yeni model, 2023 son çeyrekte resmi olarak tanıtılacak. Aynı şekilde Mitsubishi ASX modeli de Renault Captur ile aynı platform üzerine üretilecek. Bursa'da üretimi başlayacak Mitsubishi Colt ile birlikte toplam 60 ülkeye ihracat yapan Renault'un ihacat adetlerinde ödemli yükselişler olacak.

MOTORLAR DA AYNI

Yeni Colt, Renault-Nissan-Mitsubishi ittifakının CMF-B platformunu temel aldığından, Clio ile benzer bir motor yelpazesine sahip olacak.

Benzinli motorlara ek olarak, yeni nesil Colt modelinde, ikiz kardeşi Renault Clio'da olduğu gibi 91 beygir gücünde, 1.6 litrelik benzinli motor ve 36 kW'lık bir elektrik motorunun birlikte kullanılacağı hibrit versiyonun da sunulması bekleniyor.

Mitsubishi tarafından yayınlanan ilk görsellerde yeni Colt'un dış görünümünde Clio ile küçük farklar olacağı ortaya koyuluyor. Beş kapılı kompakt hatchback, Renault'nun yeniden tasarlanmış bir Clio modeli olarak da tanımlanıyor.

HİBRİT MOTOR ÜSSÜ

Bursa'da 1969 yılında kurulan Oyak Renault fabrikası, yıllık 378 bin otomobil ve 920 bin motor üretim kapasitesiyle Renault'nun Batı Avrupa dışında en yüksek kapasiteye sahip tesisi konumunda bulunuyor. Motor ve şanzıman da üreten fabrikaya 2018'de hibrit motor için100 milyon euroluk yatırım yapılmıştı.