McLaren araçlarını elektrikli motorla donatacak

Süper otomobil üreticisi, 2025’te tüm araçlarının elektrik motoruna sahip olacağını öngörüyor.

1992 yılında ilk karbon fiber otomobili üreten McLaren, son yılların en önemli süper otomobil üreticilerinden biri haline geldi. Birbiri ardında yeni otomobiller tanıtan şirket, elektrikli motorlara geçiş planlarıyla ilgili bazı bilgiler paylaştı.

McLaren yaklaşık 1,59 milyar dolarlık yatırımla 2025 yılına kadar tüm araçlarını elektrik motoruyla donatmayı planlıyor. Hedef tamamen elektrikli araçlar değil, tıpkı McLaren P1’de olduğu gibi hibrit tasarım amaçlanıyor.

2025 yılı itibariyle yılda 6.000 tane hibrit araç üretmeyi planlayan şirket, önümüzdeki 7 sene içinde 18 farklı modeli piyasaya sürecek. Bu araçlardan en az bir tanesi şirketin en üst seviye aracı olan P1’in varisi olacak.

Elektrikli motorlar beraberinde batarya ihtiyacını getiriyor. Bu da otomobilin ağırlığının artması anlamına geliyor. McLaren ise bu konudaki aşırı hassasiyetiyle bilinen bir şirket. Bu yüzden şirket kendi kompozit teknoloji merkezine 66 milyon dolarlık ekstra yatırım yapacak.

Tamamen elektrikli süper otomobillerin ne zaman yaygınlaşacağı ise merak konusu. Yapımı sürmekte olan Tesla Roadster 2, 0-100 km/s hızlanmasını şimdilik 1,9 saniyede yapabiliyor. Bu hızlanma performansı henüz hiçbir süper veya hiper otomobilde bulunmuyor.