Markanın en önemli modeli! Alfa'nın en yenisi Tonale dünyaya İstanbul'da tanıtıldı

Alfa Romeo'nun önümüzdeki dönemde en güçlü silahı olacak SUV modeli Tonale'nin uluslararası tanıtımı İstanbul'da yapıldı. Avrupa'dan 30'dan fazla gazeteci dizel ve hibrit versiyonları ilk kez kullanma şansı buldu.

SÜMER DEMİRCİLER

İtalyan Alfa Romeo'nun kompakt SUV sınıfındaki yeni modeli Tonale, aynı zamanda markanın dönüşümünü de simgeliyor. Markanın sportif genlerine sadık kalarak yeniden tasarlanan modelin dizel ve hibrit motor seçenekleri bulunuyor. Premium pazarda iddiasını yükseltecek kompakt SUV Tonale'nin hibrit ve dizel motor seçeneklerinin tanıtımı uluslararası basının da katılımıyla İstanbul'da gerçekleştirildi. Alfa Romeo Türkiye Marka Direktörü Özgür Süslü'nün ev sahipliğindeki organizasyona; Alfa Romeo Global Pazarlama ve İletişim Başkanı Francesco Calcara ve Ürün Başkanı Daniel Guzzafame de katıldı. İstanbul'daki tanıtıma Türk gazeteciler dışında, İtalya, İspanya, Fransa ve Fas'tan 30'dan fazla gazeteci katıldı.

TÜRKİYE BULUŞMA NOKTASI

Stellantis birleşmesi sonrasında en çok yatırım yapılan markalardan biri olan Alfa Romeo, "global premium" markası olmayı hedefliyor. Tanıtımda özel bir video mesaj paylaşan Alfa Romeo CEO'su Jean-Philippe Imparato, "Türkiye bölgesinde en yüksek potansiyel pazarlardan biri ve Tofaş, Stellantis'in hem ticari hem de endüstriyel anlamda önemli bir ortağı. Türkiye Alfa Romeo için çok önemli bir pazar. Bu nedenle Alfa Romeo Tonale'nin uluslararası lansmanını İstanbul'da gerçekleştirmekten memnuniyet duyuyoruz" dedi.

5 KAT ARTACAK

Türkiye'de kompakt SUV'ların premium pazarda yüzde 21,5'lik pay ile en büyük segmentini oluşturduğunu söyleyen Alfa Romeo Türkiye Marka Direktörü Özgür Süslü "Tonale'nin ürün gamına eklenmesi ile yılın ilk 9 ayında geçtiğimiz yılın satış rakamını geride bıraktık. Bu yıl sonunda geçtiğimiz yılın beş katından fazla satış adedine ulaşacağımızı öngörüyoruz" açıklaması yaptı.

FİYATI 1 MİLYON 249 BİN LİRADAN BAŞLIYOR

Sınıfında 1.6 lt dizel motorlu tek model olan Tonale'de kullanılan motor 130 beygir güç 320 Nm tork üretiyor. 6 ileri çift kavramalı otomatik şanzımana sahip model üç farklı donanım paketiyle 1 milyon 249 bin TL'den başlayan fiyatlarla satılıyor. Alfa Romeo, Tonale ile otomotiv sektöründe gerçek bir yenilik olan, değiştirilemeyen dijital varlık (NFT) teknolojisini de kullanılıyor. Türkiye'de 2023'ten itibaren aktif olacak NFT sertifikaları, müşterinin onayı ile aracın tüm verilerini kaydedecek. Sertifikalar aracın ikinci el değerini yükseltecek.

ELEKTRİKLİLER 2025'TE GELİYOR

"Alfa Romeo'nun '0'dan 0'a Stratejisinin İlk Ürünü Tonale Hybrid" diye konuşan Calcara, "2023 yılında Tonale'nin şarj edilebilir hibrit versiyonu satışta olacak. 2025 yılından itibaren Alfa'nın ilk yüzde 100 elektrikli modeli tanıtılıp Türkiye pazarında da satılacak. 2027 yılından itibaren ise Alfa Romeo ürün gamının tamamı elektrikli olacak ve markanın 0 emisyon hedefine ulaşmış olduğunu göreceğiz" açıklaması yaptı.