Lüksün voltajı zirve yaptı

En lüks elektrikli BMW daha gelmeden sıra yazdı. BMW'nin elektrikli amiral gemisi yeni İX, 300 adetlik Türkiye kotasının büyük bölümünü daha gelmeden doldurup ön siparişle satıldı. Menzili 459 km'ye kadar çıkan 326 beygirlik modelin fiyatı 1.9 milyon TL'den başlıyor.

SÜMER DEMİRCİLER

Ülkemiz pazarında da elektrikli otomobillerin satışları her yıl katlanarak artıyor. Hızla yaklaşan elektrikli araç dünyasında büyük oyuncu olmak isteyen lüks markalardan BMW de ataklarına devam ediyor. 2030 yılında satışlarının yüzde 75'ini elektrikli araçların oluşturmasını planlayan BMW, özellikle lüks sınıfta da voltajı yükseltiyor. Markanın elektriklide amiral gemisi olacak yeni IX modelini 1. 9 milyon TL fiyatla satışa sunan marka, daha araç bayilerde sergilenmeden 300 adetlik kotasının geçtiğimiz hafta 185'adedini ön siparişle sattı. 100 bin TL peşinat verip aracı almak isteyen müşteriler araç daha tüm bayilerde sergilenemeden Türkiye için ayrılan kotanın büyük kısmını doldurdu.

Borusan Otomotiv İcra Kurulu Başkanı Hakan Tiftik, markanın amiral gemisi İX'i dünya ile aynı anda satışa sunduklarını belirtti.

YENİ MODEL ATAĞI

Otomobil dünyasının son yıllarda çok hızlı ve radikal bir değişimin içinden geçtiğini belirten Borusan Otomotiv İcra Kurulu Başkanı Hakan Tiftik, "2021 yılında elektrikli araç satışlarında yine lider konumdayız. Avrupa geneline yaşanan tedarik sorunları bizi de etkiliyor. Buna rağmen yılsonunda elektrik modellerimizin toplam satışının 700 adedi geçmesini planlıyoruz" açıklaması yaptı.

Tüm BMW modelleri içinde üst donanım paketlerinin tercih edildiğinin altını çizen Tiftik, "BMW modellerinin satıldığı yaklaşık 44 ülke içinde en yüksek donanıma sahip modelleri Borusan Otomotiv olarak biz satıyoruz"dedi.

BMW İX dışında, markanın daha küçük elektrikli SUV'u yeni BMW ix3, 1.285 bin TL fiyatıyla satışa sunuldu. 459 km menziliyle dikkat çeken otomobil 286 beygirlik elektrik motoruna sahip. Ayrıca 1,6 lt 170 beygirlik benzinli motora sahip Yeni BMW 420i Gran Coupé, 1 milyon 30 bin TL fiyatla bayilerdeki yerini aldı.

KENDİ KENDİNİ TAMİR EDİYOR

BMW dünyasında elektrikli araçların amiral gemisi unvanını da kazanan yeni iX xDrive40 doğuştan elektrikli bir model. Ön ve arka akslarında toplam 326 beygir gücünde iki motoru bulunan otomobil, sıfırdan 100 km/s hıza 6.1 saniyede çıkıp, tek şarjla 459 km menzile ulaşabiliyor. Hızlı şarj sayesinde otomobil bataryasını 40 dakikada doldurabiliyor. İlk kez bir BMW modelinde kullanılan altıgen şekilli direksiyon simidine sahip otomobil çok sayıda yeni teknolojiyi de bünyesinde barındırıyor. Yeni nesil BMW İşletim Sisteminin bir parçasını oluşturan 12,3 ve 14,9 inçlik kavisli ekran, tek dokunuşla karartılabilen cam tavan ve koltuklara yerleştirilen özel hoparlörler sürüş zevkini zirveye taşıyor. Yeni BMW iX'in büyük böbreklerinin bir diğer ve dikkat çeken özelliği ise oda sıcaklığında 24 saat içinde küçük çizikleri onarabilen kendi kendini iyileştirme teknolojisiyle donatılmış olması.