Lüks SUV pazarında büyük oynamak için geliyor

Tümüyle yenilenen 3. nesil VW Touareg markanın lüks SUV sınıfındaki en önemli oyuncusu olacak. Konfor ve kalitede de çıtayı yükselten model ülkemize hazirandan itibaren 3.0 lt V6 dizel motor ve 157 bin euro fiyatla sunulacak.

Sümer Demirciler

Alman üretici Volkswagen, artık premium segmentin oyuncularından biri olduğunu kanıtlayan yeni modellerini birbiri ardına yollara çıkartıyor. Daha önce tanıtılan lüks sedan Arteon’un ardından tümüyle yenilenen 3. Nesil Touareg markanın bu iddiasını güçlendiriyor. Yeni Touareg’in Volkswagen açısından başka bir önemi daha bulunuyor. Dünyada VW dışındaki otomobil markalarının toplam satışları içinde SUV’ların satış oranı ortalama yüzde 34 seviyesindeyken, Volkswagen’de bu oran yüzde 14 seviyesinde. Bu farkı kapatmakta en önemli rollerden birini de yeni Touareg oynayacak. Volkswagen Türkiye Genel Müdürü Gino Bottaro Türkiye’de haziran ayından itibaren 157 bin Eurodan başlayacak fiyatlarla satılacak olan yeni Touareg’in ve onu takip edecek diğer markanın satışlarına nasıl katkı yapacağını şöyle anlattı “2017 yılı global SUV satışları 2016’ya göre 12,7 oranında büyüdü. Bu büyüme özellikle EMEA Bölgesi’nde (Avrupa, Ortadoğu ve Afrika) yüzde 19,2 olarak gerçekleşti. Böylesi hızlı büyüyen dünya SUV pazarında Volkswagen Gurubu 868 bin 862 adetlik satış adediyle 8. sırada yer aldı. Tiguan modeli ise 695 bin 383 adetle model listesinde 4. sırada yer alıyor” 

19 ADET SUV SUNACAK 

Geçen yıl satışına başladıkları Tiguan Allspace’den sonra yeni Touareg, ardından da kasım ayında T-ROC’un satışa sunulacağını belirten Bottaro, “T-Cross ise 2019 yılı içerisinde ülkemizde satışa sunulacak. 2020 yılı itibarıyla VW toplam 19 adet SUV modeli sunacak ve ürün gamının tamamlanması sonrası toplam satışlarının yüzde 40’ını SUV modeller oluşturacak” açıklaması yaptı.

GÜÇLÜ VE TUTUMLU

Yeni Touareg’in 3,0 litrelik 6 silindirli V6 TDI dizel motoru, bir önceki nesle göre, 24 beygir daha fazla güçle, 286 beygir güç üretiyor.  Geniş bilgi ekranı ve her türlü lüks donanımıyla dikkat çeken araç sıfırdan 100 km/s hıza 6.1 saniyede ulaşıyor.