Liderliğine ‘otomatik' olarak devam edecek

Türkiye SUV pazarının yıllardır liderliğini bırakmayan Dacia Duster, yeni versiyonunda otomatik şanzımana kavuştu. Benzinli, dizel ve LPG'li motoruyla Duster, 199 bin TL'den başlayan fiyatlarla satılıyor.

SÜMER DEMİRCİLER

Yollara çıktığı 2010 yılında dünya çapında 2 milyon adet satışa ulaşıp geniş kitleleri uygun fiyatlı SUV ile tanıştıran Dacia Duster geçirdiği kapsamlı bir yenilenme operasyonu sonrasında bayilerdeki yerini aldı. Ülkemiz pazarında da 150 bin adede yakın müşteriyle buluşan otomobil, artık uzun süredir sahip olmadığı EDC otomatik şanzımanla da alınabiliyor. Yeni Duster, ilk kez Sandero ailesinde kullanılan Dacia marka kimliğinin tasarım unsurlarından yararlanıyor. Ön ve arka farlarda bulunan Y şeklindeki LED ışık imzası, krom görünümlü ön ızgara, ön arka koruma kızakları ve çift renkli tavan barları ilk bakışta dikkat çeken ayrıntılardan. Otomobilin iç mekanında da yeni döşeme seçenekleri, 8 inçlik dokunmatik ekran, arkada çift girişli USB bağlantısı gibi özelliklerle aracın konfor seviyesi yükseltilmiş.

LPG VE 4x4 SEÇENEĞİ

Dacia Duster yeni versiyonda da 90 ve 150 beygirlik benzinli, fabrika çıkışlı LPG sistemine sahip 100 beygirlik ECO-G ve 115 beygirlik dizel olmak üzere toplam dört farklı motor seçeneğiyle alınabiliyor. EDC otomatik şanzıman 150 beygirlik benzinli versiyonda sunulurken 4x4 dört çekiş sistemi benzinli ve dizel motorlarda alınabiliyor. Yüzde 50 ÖTV dilimine giren aracın, kampanyalı fiyatı 199 bin TL'den başlarken, en üst motor ve donanım seviyesinde fiyatı 249 bin 900 TL'ye kadar yükseliyor.

SUV SINIFI HIZLI BÜYÜYOR

Yeni EDC şanzımanın Duster'ın gücüne güç katacağını ifade eden Renault MAİS Genel Müdürü Berk Çağdaş, "Duster, 2013'ten beri binek pazarında aralıksız 4x4 liderliğine sahip. C-SUV segmenti pazardan aldığı yüzde 19'luk pay ile C-Sedan'dan sonra ülkemizin en büyük segmenti. Büyüme trendini sürdüren ve otomatik vitesin dominant olduğu bu sınıfta 2020'de satışların yüzde 84'ü otomatik şanzıman olarak gerçekleşti. Duster, bu başarıyı sadece manuel şanzımanla elde etti. Dolayısıyla EDC şanzıman Duster'ın elini daha da güçlendirecek" dedi.