Las Vegas'ta büyük ilgi gördü! 600 km menzilli T10F 2025'te satışta

Togg'un SUV'dan sonra ikinci modeli fastback T10F, 600 kilometrelik menziliyle 2024 sonunda üretilip 2025 ilk çeyrekte tüketicilerle buluşacak. Fiyatı daha sonra açıklanacak model Avrupa'da da satışa sunulacak.

Togg'un Las Vegas CES 2024 farında tanıttığı ikinci modeli T10F, bu yılın son çeyreğinde bantlardan çıkmaya başlayacak. 2025 yılı başında önce ülkemizde tüketicilerle buluşacak yeni model, ardından da Avrupa'ya açılacak. Satışa sunulduğunda sınıfındaki en güçlü ve en uzun menzile sahip elektrikli modellerden olacak T10F RWD (standart menzil arkadan itiş), RWD (uzun menzil arkadan itiş) ve çift motorlu olmak üzere üç farklı teknik ve iki farklı donanım özelliğiyle pazara çıkacak. 160 kW / 218 Beygir güç ve 350 Nm tork üreten T10F RWD (arkadan itiş), iki farklı batarya seçeneğiyle 350+ ve 600 kilometreye varan menzillere sahip olacak. Model ayrıca güç kaynağı olarak kullanılması, yapay zeka sistemleri ve sürüş destek asistanları gibi özellikleriyle de sınıfındaki çıtayı yükseltecek.

FASTBACK TERCİH EDİLDİ

Geçtiğimiz yıl düzenlenen CES'te ilk kez sedan modeli konsept olarak sergiledikten sonra, ikinci modelin sedan yerine fastback karoserle üretilmesine karar verildiğini açıklayan Togg CEO'su Gürcan Karakaş, "Dünyada klasik alandaki sedanın pazar payları küçülüyor. Türkiye hâlâ en büyük pazarlardan biri. Diğer taraftan elektrikli araçların da daha fazla stil ve dinamik çizgiler açısından liftback, fastback, coupe tarzına geçtiğini görüyoruz. Kuvvetle muhtemel 2025'te sertifikasyonu tamamlamamıza bağlı olarak pazara girmeyi düşünüyoruz" açıklaması yaptı.

5 YILDIZI GARANTİLEDİ

T10F, uzaktan güncellemeler ile sürekli kendini yenileyebilen sürücü destek sistemleri sayesinde sürüş güvenliği ve konforunu en üst seviyeye yükseltecek. Euro NCAP programının tüm testlerinden en yüksek seviye olan 5 yıldızı alacak şekilde tasarlanan T10F, yedi adet hava yastığı, dayanıklı ve sağlam altyapısı ile her türlü yol koşulunda güvenli bir sürüş sağlayacak.

YÜZDE 68 YERLİLİK

Tanıtım toplantısı, uluslararası katılımcılar ve medya mensupları tarafından büyük ilgi gören T10F'nin fiyatı konusu da sosyal medyada en çok merak edilenlerden. Ancak henüz yeni tanıtılan bir model için fiyat açıklanması, hem rekabeti olumsuz etkilemesi hem de henüz üretim maliyetlerinin bugünden belirlenemeyecek olması nedeniyle olası görülmüyor. Togg'un piyasadaki mevcut modeli T10X yüzde 51'in üzerinde yerlilik oranıyla üretiliyor. Yeni modelle birlikte yerliliğin yüzde 68'lere çıkması bekleniyor.