Lada Vesta 2017 geldi mi Türkiye fiyatı özellikleri neler

Geçtiğimiz yıldan beri beklenen Lada Vesta modelinin Avrupa pazarında satışa sunulacağının açıklanması büyük bir heyecan yarattı. Bir süredir gündemden uzak olan Lada Vesta modeli yeni modeli açıklandı fiyat listesi resmileşti. Peki Lada Vesta’nın teknik özellikleri neler ve Türkiye fiyatı ne kadar, Lada Vesta ne zaman satışa çıkacak

Teknik açıdan satışa sunulmasında bir engel kalmayan Lada Vesta modelinin tahmini olarak ülkemizde 2017 yılının ilk yarısında pazara giriş yapması bekleniyor. Şuan Rusya'da 590 Bin Rus rublesi ile satılan sıfır otomobilin Türk lirası karşılığındaki değeri sadece 28.910 TL. Tabi ÖTV'siz karşılığı olduğunu belirtmek gerekir. Lada Vesta Türkiye pazarına girerse fiyatın ne olacağını kestirmek zor fakat 40 Bin liranın üzerinde olması beklenmiyor. Bu da sıfır otomobil alacak olanlar için iyi bir avantaj denilebilir...

LADA VESTA TEKNİK ÖZELLİKLER İÇİN TIKLAYINIZ

LADA VESTA TÜRKİYE ÇIKIŞ TARİHİ

Lada Vesta modelinin üretim bandına 76 milyon dolar yatırım yapan AvtoVaz, test araçlarını birkaç hafta içerisinde tamamlamış olacak. Eylül ayında tanıtılacak araç 2017 başında Türkiye’de yola çıkabilecek.  Lada'nın ön planda tuttuğu modellerinden biri konumunda bulunan Vesta, 2016 yılının kalana süresi için umut vermese de 2017 yılı için bir ışık yakmış durumda. Rusya ile Türkiye arasındaki politik sorunların aşılması ile yeniden Lada Türkiye pazarına girecek gibi...

LADA VESTA TÜRKİYE FİYATI

Teknik açıdan satışa sunulmasında bir engel kalmayan Lada Vesta modelinin tahmini olarak ülkemizde 2017 yılının ilk yarısında pazara giriş yapması bekleniyor. Lada Vesta modelinin Avrupa pazarı için hazırlanan fiyat listesinden de görüldüğü üzere araç 10 bin 500 Euro’dan başlayan fiyatlarla satışa sunuluyor. Tek bir motor seçeneğiyle satışa sunulan aracın fiyatları şanzıman ve donanım paketine göre farklılık gösteriyor.

Lada Vesta 1.6 manuel ICE 10 bin 500 Euro

Lada Vesta 1.6 otomatik ICE 11 bin 500 Euro
Lada Vesta 1.6 manuel LUXE 12 bin 500 Euro
Lada Vesta 1.6 otomatik LUXE 13 bin 500 Euro

LADA VESTA RENAULT'A BENZİYOR

Renault-Nissan ve Rus AvtoVaz firmalarının ortak ürettiği Xray modeli Renault Sandero ve Renault Duster modellerinin izlerini taşıyor. Xray modelinde standart olarak sunulan donanımlar arasında, Rusya’da çok tercih edilen sürücü koltuğu yükseklik ayarı, tüm camlarda, koltuklarda, direksiyonda ve aynalarda ısıtma sistemi bulunuyor. Ayrıca Lada tarafından üretilen yeni 1,4 turbo 100 beygir gücündeki motor da bu araçlarda kullanılacak.

Rusya otomobil sektörü Lada Vesta modellerle ilgili büyük beklenti içinde. Lada Vesta'nın Rusya’da 2015’in en iyi aracı seçileceği tahmin ediliyor. Birçok otomobil firmasında yöneticilik görevi yapan İsveçli Anderson, 2009 yılında AvtoVaz firmasının başına getirilmişti.

Rusya’nın AvtoVaz firması 2012 yılında yaklaşık 210 milyon dolar kâr açıklamıştı.

LADA VESTA SERİ ÜRETİMİNE NE ZAMAN GEÇECEK

AvtoVAZ Başkanı Bo Andersson test üretimin seri üretim öncesi bir hazırlık olduğunu söyledi. Rusya’nın yeni model araçlarının üretimi ile ilgili takvimin planlandığı şekilde ilerlediğini ifade eden Andersson, “Lada Vesta modellerin üretimi için özel bir alan oluşturduk. Bunun için şirket 5 milyar ruble (76,6 milyon dolar) ek yatırım yaptı?” dedi.

Lada Vesta’ların geçen yıl test için Almanya’ya gönderildiği, ABS ve denge testlerinin başarılı bir şekilde yapıldığı kaydedildi.