Küçük elektriklide büyük rekabet

Küçük elektrikli otomobillerde büyük bir çıkış yapmaya hazırlanan Renault, Avrupa'da 20 bin euro'ya satacağı Twingo'yu tanıttı. Markanın ikinci küçük modeli Renault 5'in örtüsü de önümüzdeki yıl kaldırılacak.

AKŞAM

SÜMER DEMİRCİLER

ÇİN'in elektrikli otomobillerde yarattığı büyük baskıyı uygun fiyatlı, küçük şehir araçlarıyla kırmayı planlayan Avrupalı üreticiler birbiri ardına yeni modellerini tanıtıyor. Yüzde 100 elektrikli ZOE ile Avrupa ve ülkemiz pazarında en çok satanlar listesindeki yerini yıllardır koruyan Fransız marka Renault, iddialı fiyatla satışa sunmayı planladığı Twingo modelinin örtüsünü kaldırdı.

AVRUPA'DA 20 BİN EURO

Sınıfının en uygun fiyatlı ve en verimli aracı olacağı açıklanan Renault Twingo'nun Avrupa'daki fiyatının 20 bin euro'nun altında olması hedefleniyor. Renault'un Slovenya Novo Nesto fabrikasında üretilip 2026 yılından itibaren satışına başlanacak küçük otomobil, markanın yelpazesindeki yeni, tamamen elektrikli Renault 5 hatchback ve Renault 4 kompakt SUV'nin altında yer alacak. Renault Grubu CEO'su Luca de Meo, Twingo'nun 1 kW ile yaklaşık 10 km menzile ulaşacağını da açıkladı.

7 ELEKTRİKLİ SIRADA

Renault'un elektrikli otomobiller için kurulan birimi Ampere, Twingo dışında yeni modeller de üretecek. 2031'e kadar Megane E-Tech , Scenic E-Tech , Renault 5 , Renault 4 , Twingo ve iki elektrikli aracı daha üreteceği açıklanan Ampere, 2025'e kadar yılda yaklaşık 300 bin elektrikli satıp 10 milyar euro gelir elde etmeyi, 2031'de ise bir milyon adetlik satışa ulaşıp, gelirini de 25 milyar euro'nun üzerine çıkartmayı hedefliyor.

EFSANE 2024'TE TANITILACAK

Fransız üreticinin diğer bir iddialı küçük şehir otomobili Renault 5 de gün sayıyor. Efsanenin yeniden doğuşunu simgeleyen yüzde 100 elektrikli Renault 5'in seri üretim hali önümüzdeki yıl şubat ayında düzenlenecek Cenevre Otomobil Fuarı'nda ilk kez sergilenecek. Markanın rekabetçi elektrikli otomobilleri arasındaki yerini alacak modelin Avrupa satış fiyatının 25 bin eurodan başlaması bekleniyor. İkonik küçük modelin menzilinin 400 km olması planlanıyor.