İki kıtadan elektrikli SUV akını başlıyor

Geçtiğimiz hafta kapılarını açan Asya’daki Şangay, Amerika’daki New York fuarlarına elektrikli SUV’lar damgasını vurdu. Renault öncelikle Çin, ardından da Avrupa’da satışa sunacağı ucuz elektrikli modeli K-ZE’yi tanıtırken, VW elektrikli SUV’unu görücüye çıkardı. 

1

Sümer DEMİRCİLER

Dünyanın en büyük otomotiv pazarları olan Çin’deki Şangay ve Amerika’daki New York fuarları geçtiğimiz hafta kapılarını açtı. Avrupalı üreticilerin iştahını kabartan ve satışlarının çok önemli bölümünü gerçekleştirdikleri bu iki pazara adeta çıkarma yaptılar. Her iki fuara da damgasını vuran yeni modeller yüzde 100 elektrikli SUV modelleri oldu. 

ÖNCE ÇİN SONRA AVRUPA 

Fransız üretici Renault Şangay Fuarı’nda geçtiğimiz yıl Paris’te konsept olarak tanıttığı yüzde 100 elektrikli SUV K-ZE’nin seri üretim versiyonunu görücüye çıkardı. Çinli ortağı Dongfeng ile ortaklaşa geliştirilen şehir SUV’u bu yılsonuna doğru önce Çin pazarında satışa sunulacak. Uygun fiyatlı olacağı belirtilen küçük aracın Çin’in ardından Avrupa’da da satılması bekleniyor. 

250 KM MENZİLİ VAR 

Elektrikli araç yelpazesini 2020’ye kadar 8’e çıkartacak olan Renault’nun fuarda tanıttığı K-ZE beşinci model. Uygun fiyatıyla dikkat çekecek ve hızlı şarj ile 50 dakika içinde yüzde 80’e kadar şarj edilebilecek aracın menziliyse 250 km’ye ulaşacak. 

2021’DE YOLLARA ÇIKIYOR

Volkswagen Şanghay'da yüzde 100 elektrikli, 306 beygirli motora sahip, ID. ROOMZZ'un dünya tanıtımını gerçekleştirdi. 7 kişilik, 450 km menzilli SUV, 2021’de önce Çin’de satılacak. 

6 MODELİNİ DÜNYAYA TANITTI

Şangay ve New York fuarlarında çok sayıda yenilik sergileyen markalardan Mercedes, toplam 6 dünya tanıtımına imza attı. Marka kompakt sınıftaki ilk 7 kişilik aracı olan Concept GLB, GLS ve GLC Coupé dışında GLC SUV ve GLC Coupé’nin güncellenmiş performans versiyonlarını tanıttı. Mercedes A 35 Sedan modeli de New York’ta ilk kez sahne aldı.