İddialı fiyatla giriş yaptı... Sınıfında dengeleri değiştirmek için geldi

Toyota'nın gelmeden sıra yazan modeli C SUV Corolla Cross Hybrid, 835 bin TL fiyatla bayilerde. Bu yıl 2.700, 2023'te 10 bin adet satış hedefi bulunan model sayesinde Toyota Türkiye, tarihi satış rekoru kıracak.

SÜMER DEMİRCİLER

Türkiye pazarında satışlarını her yıl katlayarak yükselten SUV sınıfı, artık sedan modelleri geride bıraktı. C SUV sınıfında Japon marka Toyota'nın en büyük silahı olacak Corolla Cross Hybrid, ülkemiz pazarındaki yerini aldı. Toyota ayrıca, yeni modeliyle Türkiye otomotiv sektöründe Adana'da gerçekleştirilen ilk binek otomobil tanıtımına da imza attı. Dört donanım seviyesiyle satışa sunulan Corolla Cross'un fiyatı 835 bin TL ila 995 bin TL aralığında bulunuyor.

Markanın C-HR, Yaris Cross ve RAV 4 modelinin arasında konumlanacak Corolla Cross Hybrid, yenilenen GA-C platformu üzerine yükseliyor. 5. jenerasyon hibrit teknolojisini kullanan modelde 1.8 lt benzinli 140 beygir güç, 140 Nm tork üreten motor bulunuyor. 100 km'de ortalama tüketimi 5 lt'le kadar inen otomobilde e-CTV şanzıman sunuluyor.

GELMEDEN SIRA YAZDI

"Gelmeden önce sıra yazan Corolla Cross Hybrid en çok satan ikinci modelimiz olacak" açıklaması yapan Toyota Türkiye Pazarlama ve Satış A.Ş. CEO'su Ali Haydar Bozkurt, "2017 yılında 117 binli seviyelerde olan SUV segmentinin bu yıl 200 bin adet civarında gerçekleşmesini bekliyoruz ve sadece 5-6 yıl içerisinde hacmin neredeyse ikiye katlandığını söyleyebiliriz. Müşteri tercihlerinin değişimi sonucunda sedan segmenti konumunu kaybetmeye devam ediyor. İlk 9 ayda sedan pazarı yüzde 40,1'den yüzde 37,4'ye düşerken, SUV pazar payı yüzde 34,9 seviyesinden yüzde 40,4'e çıktı ve bu trend artarak devam edecek" diye konuştu.

2023'TE 10 BİN ADET SATIŞ

"Yıl sonuna kadar Corolla Cross Hybrid satış adedimiz 2,700 olacak" diyen Bozkurt, "Önümüzdeki yıl 10 bin adet Corolla Cross Hybrid satışı hedefliyoruz ve aslında bu rakam bizim talebimizin neredeyse yarısı. Gelecek yıl da Corolla Cross sıra yazacak bir model olacak. Bu adetlerle birlikte Corolla Cross önümüzdeki yıldan itibaren en çok satan ikinci model konumuna yükselecek" dedi. "2023'te rekorumuzu kıracağız" açıklaması yapan Bozkurt, "Son iki ayda 14 bin civarında araç satışı gerçekleştirerek, yılı 49-50 bin adet ile kapatabileceğimizi düşünüyoruz. Bununla birlikte önümüzdeki yıl tüm belirsizliklere karşın tüm zamanların rekorunu kıracak hedefe sahibiz" diye konuştu.

Toyota Corolla Cross Hybrid ile birlikte Adana ilk kez bir binek otomobil tanıtımına ev sahipliği yaptı.

TÜRKİYE İKİNCİ BÜYÜK PAZAR

"Türkiye, Corolla Cross Hybrid modelinin Avrupa'daki en çok satan pazarlarından olacak" diye konuşan Bozkurt, "Önümüzdeki yıl Avrupa için üretim yıllık 50 bin civarındayken bunun yaklaşık yüzde 20'sini Türkiye olarak biz satacağız ve böylece Corolla Cross'un en büyük pazarlarından biri haline geleceğiz. Bununla birlikte 1.8 litre hibrit araçların yüzde 75'inin satışı da Türkiye pazarında gerçekleşecek. Bu açıdan yeni modelimiz SUV ürün yelpazemizi genişletirken aynı zamanda stratejik konumuyla da öne çıkacak. Bu yüksek adetler Corolla Cross'un Toyota'nın Türkiye'de SUV liderliğine giden yoldaki en önemli modelimiz olmasını sağlayacak" dedi.