Elektrikli otomobil piyasasının altını üstüne getirdi! Hyundai Ionic 6 stokları 24 saatte tükendi

Otomobil tutkunlarının sevdiği markalardan birisi olan Hyundai Ionic 6 modeliyle hızlı bir çıkış yaptı. Birçok büyük markanın fosil yakıtlı araçlardan elektrikli otomobillere geçmesini nedeniyle piyasadaki arz farklı bir boyuta taşındı. Hyundai de 9 Kasım'da ön siparişe açtığı Ionic 6 modeli ile adeta satış rekorları kırdı.

Güney Kore merkezli otomobil markası Hyundai yeni çıkardığı modelle piyasanın altını üstüne getirdi. Birçok otomobil markası gibi elektrikli araçlara yönelen Hyundai Ionic 6 modeli ile büyük bir çıkış yakaladı. Satışı 9 Kasım'da başlayan modelin stokları 24 saatte tükendi. Hyundai Ionic 6 tek şarj ile 614 kilometre yol gidiyor.

STOKLAR 24 SAATTE ERİDİ

Hyundai Ionic 6 modeli 9 Kasım'da ön siparişe açıldı. Aracın tüm stokları 24 saatte tükendi. Hyundai, Ioniq 6'nın siparişe açıldığı ilk gününde Güney Kore'de 37 bin 446 adetlik bir ön sipariş kotasına ulaştıklarını açıklamıştı.

Almanya'da satışa çıkarılan 2 bin 500 adet Hyundai Ioniq 6 First Edition, 24 saatten daha kısa bir sürede tükendi. Hyundai ise otomobilin siparişini veren müşteriler için 2023'ün Mart ve Nisan aylarında teslim edilebileceğini ve ön siparişi kaçıranların yakın zamanda Hyundai bayilerinden otomobille ilgili teklif alabileceğini açıkladı.

IONIC 6 TEKNİK ÖZELLİKLERİ

IONIQ 6'nın etkileyici elektrikli sürüş performansı, Hyundai'nin EV'ler için özel olarak geliştirdiği E-GMP platformundan ve ultra düşük rüzgar direncinden geliyor. E-GMP, optimum elektrik performansı sunarken, sadece 15 dakikalık şarj ile 351 kilometrelik bir menzil sunuyor.

Aynı zamanda 350 kWh ultra şarj istasyonlarında da yaklaşık 18 dakikada yüzde 10 ila 80 arasında pilini doldurabiliyor. IONIQ 6, kardeşi IONIQ 5 gibi 800V ultra hızlı şarj özelliğine de sahip. Ayrıca, ek bileşenlere veya adaptörlere ihtiyaç duymadan 400V şarjı da destekliyor.

Giriş seviyesinde 53 kWsa kapasiteli küçük batarya ile kombine edilen bu versiyon için (18 inç jantlarla) WLTP'ye göre 14 kWsa/100km'nin altında birleşik enerji tüketimi hedefleniyor.

Çift motorlu Ioniq 6 ise 320 hp güç ve 605 Nm tork üretiyor. Araç bu sayede 0-100 km/s hızlanmasını 5.1 saniyede tamamlıyor. Elektrikli sedanın tek motor, 77.4 kWsa batarya ve 18 inç jant kombinasyonuyla WLTP'ye göre 610 kilometre menzil sunacağını ifade ediliyor.