Hyundai i20, yeni yüzü ve yeni şanzımanı ile ortaya çıktı

Kore markası Hyundai, rakibi olan Ford Fiesta’ya sağlam bir rakip olmaya çalışıyor. Bu çalışma sonucunda da yeni yüz ve şanzıman seçeneği ile ortaya çıkan i20, yakın zamanda ülkemizde de satışa sunacak.

(aksam.com.tr / Çağatay Uğur) 

Hyundai’nin küçük sınıf temsilcisi olan i20, 4 ileri olan eski şanzıman seçeneğinden sonunda kurtuluyor. Bu değişiklik sayesinde daha konforlu ve verimli bir otomobil sunacağını söyleyen Hyundai yetkilileri, araçlarında bulunmayan stop / start teknolojisini de artık araçlarında sunacak.

Düşük talep nedeniyle dizel seçeneğine sahip olması beklenmeyen otomobilde, 1.2 litrelik atmosferik motor sunulacak. 74 ve 83 beygir güç seçeneklerine sahip olacak olan otomobil 5 ileri manuel şanzıman ile satın alınabilecek.  Turbo benzinli cephesinde ise Hyundai’nin kendini kanıtlayan 1.0 litrelik T-GDi motoru sunulacak. 99 ve 118 beygir seçeneğine sahip olacak olan otomobilde yeni çift kavramalı otomatik şanzıman seçeneği satın alınabilecek. Bu motor seçenekleri sayesinde Avrupa’nın en büyük emisyon kısıtlaması olan Euro 6d’ye de uyumlu olacak olan i20, sadece bu değişiklikleri sunmuyor.

Dış tasarımında da değişiklik yapılan otomobilde, sürüş destek sistemleri de artmış. Şerit takip sistemi, otomatik acil fren sistemi, sürücü dikkat izleme sistemi seçeneklerine sahip olacak olan otomobilde iç mekanda da ufak değişikliklere yer verilmiş. Yeni multimedya sistemi tanıtılan araçta internet hizmeti ve canlı destek sistemine de yer veriyor. Dış tasarımda ise çok büyük değişiklik sunmayan otomobilde, ön tampon farklı tasarımı ile dikkat çekiyor. Artık çift renk seçeneğine sahip olan otomobilin arka tasarımı ise tamamen elden geçirilmiş. Yeni stop grubu ve yeni tamponlar aracın farklı görünmesini sağlamış.