Honda Türkiye’de Civic bereketi devam ediyor

Honda Türkiye, Civic Sedan ile satışlarda Almanya'yı geçerek, Avrupa'da ikinci sıraya yükseldi. HB versiyonun da aileye katılmasıyla Honda, 2017’de 35 bin üretim ve yüzde 25 büyümeyle yeni rekor hedefliyor. 

Sümer Demirciler

Geçtiğimiz yıl başlayan Honda Civic Sedan ile birlikte yeni bir sayfa açan Honda Türkiye, hedeflerini de büyütüyor. Üretim adetleriyle paralel şekilde markanın Avrupa sıralaması da yükseliyor. “Honda Türkiye yeni Civic ile hem Avrupa hem de Türkiye'de rekorlara gidiyor” diye konuşan Honda Türkiye Başkan Yardımcısı ve Yönetim Kurulu Üyesi İsmail Sümer, “2017'de Türkiye'de toplam pazarın yüzde 10-15 düşmesi öngörülmesine rağmen biz Honda olarak kendimize yüzde 25 büyüme hedefi koyduk” açıklaması yaptı. Gebze Şekerpınar fabrikasına devreye alınan 10. nesil Civic Sedan ile birlikte yeni bir atağa başladıklarını vurgulayan Sümer, “2015'te 16 bin 200 adet olan toplam satışımızı, yeni modelin olumlu etkisiyle 2016'da yüzde 20.5 artırarak 20 bin 500 adede yükselttik. Bu sıçrama Türkiye'yi Avrupa bölgesinde en fazla büyüyen ülke yaparken Almanya'yı geçerek İngiltere'den sonra en büyük pazar haline de getirdi” diye konuştu. Gebze'deki yıllık Civic sedan üretiminin 35 bin adede çıkarılacağını, Afrika ve Körfez ülkelerine de ihracata geçileceğini belirten İsmail Sümer, 2017 ekim ayında çift vardiyaya geçiyoruz. Üretimin yaklaşık yüzde 55'i ihraç olacak” diye konuştu.

ÜRETİM 35 BİNE ÇIKIYOR 

Çift vardiyaya geçişle çalışan sayısının da 950'den bin 350'ye çıkarılacağını kaydeden Sümer, "Türkiye, Honda Avrupa'nın gururu oldu. Hem satışta Almanya'yı geçtik hem de ihracata katkıda bulunduk. 2018'de dizel motorun devreye girmesiyle satışlarımız daha da yükselecek" dedi.

100 bin 900 TL'ye satılacak

Ellerinde 2016 model araçların tükendiğini açıklayan Honda Türkiye Satış ve Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Cem Özütok, “Yeni modelimiz  “Civic HB mart ayı ortasında 100 bin 900 TL fiyatla Türkiye’de olacak. Civic RS ise şubat sonuna doğru 109 bin 900 liradan satışa sunulacak. Hatchback, Honda’nın yeni dört silindirli 1,5 litre, 182 beygirlik turbo benzinli motoruyla Türkiye yollarına çıkıyor. Araçta 6 ileri manuel veya CVT otomatik şanzıman tercih edilebilecek. Aracın ortalama tüketimiyse otomatik şanzımanda 100 km’de 5.8 lt” diye konuştu. Özütok, CR-V modeliyle de sınıfında en çok satılan 4x4 markası olduklarını da dile getirerek, bu yıl yaklaşık bin 500 Civic HB, bin adet Civic RS satmayı öngördüklerini vurgulayıp, “Honda Türkiye olarak filo satışlarımızın oranı yüzde 15’lerde” diye konuştu.