Gölcüklü E-Transit yeni bir sayfa açtı

Ford Otosan Gölcük fabrikasında üretilen yüzde 100 elektrikli ilk ticari araç E-Transit, 1.176 milyon TL'den başlayan fiyatlarla Türkiye'de satışta.

SÜMER DEMİRCİLER

Binek modellerden sonra ticari araçların da voltajı yükseliyor. Ford Otosan'ın Gölcük fabrikasında üretilip dünya pazarlarında satılan sınıfının en önemli ticari araç modeli E-Transit Türkiye yollarında da kendine özel bir yer açmaya hazırlanıyor. Ar-GE ve üretiminde Türk mühendislerin imzası bulunan E-Transit, 68 kWh batarya kapasitesiyle 315 km'ye varan menzile sahip. Araç ticari araçta günlük ortalama sürüşlerinin 3 katı mesafeyi sunabiliyor. E-Transit, servis maliyetlerinde dizel modellere göre yaklaşık yüzde 40 tasarruf sağlıyor. E-Transit, AC şarjla yaklaşık 8.2 saatte yüzde 100 şarj olabiliyor. 115 kW hızlı şarj özelliği ile bataryası 34 dakikada yüzde 15'ten yüzde 80 doluluğa ulaşabiliyor.

CİHAZLARI DA ÇALIŞTIRIYOR

Ford'un Avrupa'da hafif ticari araçlar için ilk kez sunduğu 'Pro Power Onboard' özelliği, E-Transit'i 2.3 kw'a kadar bir mobil jeneratöre dönüşüp başka araçları çalıştırabiliyor. E-Transit, van modelleri için 1.616 kg ve kamyonette 1.967 kg'a varan yük taşıyabiliyor. E-Transit, 269 beygir güç ve 430 Nm tork sağlayan elektrikli motoru sayesinde Avrupa'da satışa sunulan en güçlü tam elektrikli ticari araç unvanını da kazandı. Bayilerdeki yerini alan Ford E-Transit'in fiyatı 1 milyon 176 bin lira ile 1 milyon 495 bin lira arasında değişiyor. Ayrıca, satış fiyatına 3 yıllık bakım ve şarj ünitesi de dahil.

Ticari araçta liderlik pekişecek

"Ford Türkiye olarak yer aldığımız her segmentasyonda en iyiyi hedefliyor ve bu doğrultuda çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz" açıklaması yapan Ford Türkiye İş Biriminden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Özgür Yücetürk, Ford Türkiye olarak 'Geleceği Bugünden Yaşa' diyerek yola çıktıklarını belirterek, "Gerek ülkemizde gerekse uluslararası arenada ortaya koyduğumuz üretim gücümüzü, sürekli geliştirdiğimiz hizmet ağımızla optimum seviyeye çıkarmayı hedefliyoruz. Bu kapsamda bütünsel bir müşteri deneyimi inisiyatifi olan Ford Pro iş modelimizi de ülkemiz tüketicisine sunmanın mutluluğu içerisindeyiz. Ticari araç pazarında sahip olduğumuz liderliğimiz bu dönüşüm sürecinde daha da pekişecek" dedi.

Ford Pro ile özel çözümler

Ford Türkiye, yenilikçi global iş modeli Ford Pro'yu ülkemize taşıdı. Ford Pro, araç, şarj, finans, yazılım ve servis gibi tam entegre ve dijital öncelikli çözümleri tek noktadan sunacak.

Ford Pro Araçlar: Gölcüklü E-Transit, sonrasında E-Transit'in pick-up ile camlı versiyonu gelecek. E-Transit Custom 2023'ün ikinci yarısında, ardından da Romanya fabrikasında bantlardan çıkacak Ford elektrikli Courier bayilerdeki yerini alacak.

Ford Pro Şarj: Evde, halka açık noktalarda ve iş yerlerinde şarj noktası kuracak.

Ford Pro Yazılım: Filoları yönetmek, çalışma süresini artırmak, maliyetleri düşürmek için benzinli, dizel ve elektrikli araçları birbirine bağlayacak. Bu sayede iş üretkenliği sağlayacak.

Ford Pro Servis: Yerinde servis araçları, uzatılmış/düzenlenen servis çalışma saatleri, akıllı bakım ve servis yönlendirmeleri gibi birçok yeni yaklaşımı devreye alınacak.

■ Ford Pro Finansman: Sadeleştirilmiş finansman ve faturalama çözümleri sunulacak.