Gelmiş geçmiş en akıllı Ford Focus Türkiye'de

Ford’un tümüyle yenilenen modeli Focus, bayilerdeki yerini aldı. Bugüne kadar üretilen en gelişmiş ve akıllı model olarak tanıtılan yeni modelin fiyatı 135 bin TL’den başlıyor. 

SÜMER DEMİRCİLER

Ford’un üren yelpazesindeki en önemli modellerinden Focus, üretiminin üzerinden 20 yıl geçtikten sonra da iddiasını koruyor. 2013’te toplam 16 milyon adetle dünyanın en çok satılan otomobili unvanını kazanan model, 4. nesil olarak ülkemiz pazarındaki yerini de aldı. 

YÜKSEK TEKNOLOJİ DOLU 

Yenilenirken konfor ve güvenlik açısından en yeni teknolojilerle donatılan Ford Focus, sınıfındaki en iddialı modellerden biri haline dönüşmüş. Ford Co-Pilot360™ teknolojileriyle seviye 2 otonom sürüş deneyimini yaşatan yeni model aynı zamanda insan odaklı tasarım felsefesiyle dikkat çekiyor. Tek tuşla park edebilen, araçta 8 inc geniş dokunmatik bilgi ekranı yer alıyor. 

TÜRK KULLANICILARA ÖZEL

Türk kullanıcısının ihtiyaçları dikkate alınarak geliştirilen sedan versiyonuyla da bayilerdeki yerini alan yeni Ford Focus’un, otomotiv sektörünü geleceğe taşımaya aday olduğunu söyleyen Ford Otosan Pazarlama, Satış, Satış Sonrası Genel Müdür Yardımcısı Özgür Yücetürk, “Markamızın ‘Akıllı şehirler, akıllı araçlar’ olarak adlandırdığı misyonunda yeni Focus, başrol üstleniyor ve geleceğin akıllı dünyasıyla köprü kuruyor” dedi.  

3 MOTOR SEÇENEĞi VAR 

Yeni Focus’ta 125 beygirlik 1.0L Ecoboost benzinli motor 8 ileri otomatik şanzıman seçeneğiyle sunuluyor. 6 ileri manuel veya otomatik şanzımanın eşlik ettiği 123 beygirlik 1.5L Ti-VCT benzinli motor da alınabiliyor. Araçta 120 beygirlik, 6 ileri manuel veya 8 ileri otomatik şanzımanın eşlik ettiği yeni 1.5L Ecoblue dizel motor da tercih edilebiliyor. 

135 BiN TL’DEN BAŞLIYOR 

Güvenlik açısından da çıtayı yükselten yeni Focus, EURO NCAP çarpışma testlerinden beş yıldızla ayrılan bir model. Ağırlığı 85 kg düşürülen otomobilin sedan, hatchback ve station wagon gövde tipleriyle; TrendX, Titanium ve ST-line donanım seviyeleri bulunuyor. Fiyatı 135 bin TL’den başlayan Focus’un, en üst versiyondaki fiyatı 186 bin TL’ye kadar yükseliyor. 

YIL SONUNA KADAR 1500  ADET SATIŞ

Yeni Focus’un lokomotif modellerinden olduğunu vurgulayan Yücetürk, “Focus otomobil satışlarımızın yüzde 56’sını oluşturuyor. Dolayısıyla Focus sadece Ford Otosan için değil, Türkiye için de çok önemli bir model. Yeni Focus’tan yıl sonuna kadar 1500 adet satmayı planlıyoruz” açıklaması yaptı.