Filolar elektrikli ticarileri sevdi

Filolar ve şehir içi dağıtım yapan şirketlere yönelik satışa sunulan hafif ticarilerin sayısı artıyor. Çin'den gelen 371 km menzile ulaşabilen Maxus bu yıl 500, seneye 2 bin satış hedefliyor.

SÜMER DEMİRCİLER

Binek otomobillerin ardından hafif ticari araçlar da hızla elektriklilere dönüşeceğinin işaretlerini veriyor. Piyasada özellikle şehir içi dağıtımlarını sıfır emisyon ve daha uygun maliyetlerle yapmak isteyen şirketlere yönelik araçların sayısının artmasıyla ticaretin voltajı yükseliyor. Çin'den getirdiği yüzde 100 elektrikli araçlarla kendine özel bir yer açan Doğan Trend Otomotiv, MG markasının yanına SAIC bünyesinde yer alan Maxus'u da ekledi. Türkiye hafif ticari araç pazarında elektrikli modelleriyle öncü olmayı hedefleyen şirket ilk hafif ticari araç modeli e-Deliver 3'ü satışa sundu.

KÖKLÜ İNGİLİZ MARKASI

Kuruluşu 1896 yılına uzanan köklü İngiliz markası Maxus, 2009 yılında Çinli SAIC tarafından satın alındıktan sonra 2 milyar dolarlık yatırımla güçlendirildi. Ürün gamı ve teknolojisi güçlenen marka, Avrupa'nın 20'den fazla ülkesinde satılıp, toplam 1 milyondan fazla satış adedine ulaştı. Marka her yıl ürettiği farklı sınıflardan 250 bin adedi anavatanı dışında Avrupa pazarlarında müşterilerle buluşturuyor.

FIRSAT PENCERESİ AÇIK

"Yoğun trafikte çok daha ekonomik olan ve arıza ihtimali neredeyse sıfıra yakın hale gelen elektrikli araçların müthiş bir fırsat penceresi açtığını gördük" açıklaması yapan Doğan Trend Otomotiv CEO'su Kağan Dağtekin, "Doğan Trend olarak, her daim müşterilerimizin beklentilerini ve ana akım trendleri takip ediyoruz. Şehir içi lojistik ihtiyacı arttıkça müşterilerimizin beklentileri hızla değişmeye başladı. Bu vesileyle elektriğin bereketini ticari müşterilerimize sunmak üzere yola çıktık" diye konuştu.

8 YIL 160 BİN KM GARANTİ

8 yıl160 bin km batarya garantisiyle satılan e-Deliver 3'ün işletme maliyeti avantajı sağlayacağını ifade eden Tibet Soysal, "Dizel rakiplerinden yalnızca yakıt/enerji maliyeti olarak bile 5 kat daha ekonomik olan e-Deliver 3, MTV, 8 yıl batarya ve 5 yıl araç garantisi, bakım/onarım gibi avantajlarıyla 5 yılda 390 bin liranın üzerinde tasarrufu sunuyor" dedi.

MENZİL 371 KM'YE KADAR ÇIKIYOR

Fiyatı 989 bin TL olarak açıklanan doğuştan elektrikli Maxus e-Deliver 3, tek şarj ile şehir içinde 371 km'ye varan menzil sunuyor. 90 kW (122 beygir) güç ve 255 Nm'lik tork üreten elektrikli motor, 50.23 kWsa batarya ile destekleniyor. Araç DC şarj istasyonlarında 45 dakikada yüzde 5'ten 80'e ulaşılabiliyor. Aracın son hızı 120 km/s ile elektronik olarak sınırlandırılıyor. 2180 mm uzunluğundaki 4.8 m3'lük yükleme alanına 2 Euro Palet yerleştirilebiliyor. Euro paletlerin yerleşimine uygun zemin genişliği sayesinde forklift ile de yükleme imkânı mevcut. Boş ağırlığı 1695 kg olan MAXUS e-Deliver 3'ün taşıma kapasitesi 905 kg. Sağ tarafta yer alan sürgülü yan kapı ile de yükleme-boşaltma işlemleri kolayca gerçekleştirilebiliyor.