En kaslı G Serisi’ne ‘terminatör’ tanıtımı 

Mercedes’in kült arazi aracı G Serisi’nin yeni versiyonunu ‘terminatör’ Arnold Schwarzenegger tanıttı. Ünlü aktör markanın yeni modeli için “Kaslarımız ve hızımızla ikiz kardeşiz” dedi. 

SÜMER DEMİRCİLER

Mercedes’in efsanevi SUV modeli G Serisi’nin Detroit Fuarı açılışı öncesinde yapılan özel dünya tanıtımında bir sürpriz de yaşandı. Otomobillere olan ilgisi dışında Avusturya doğumlu olması nedeniyle Alman üretici Mercedes ile gönül bağı olduğu bilinen ve daha önce de G Serisi kullanan ünlü aktör Arnold Schwarzenegger, yeni modeli Daimler CEO’su Dieter Zetsche ile birlikte tanıttı.

KASLARIMIZLA İKİZ KARDEŞİZ 

Henry Ford’un ilk otomobilini ürettiği garajın üzerinde yer alan ve artık kullanılmayan ünlü Michigan Tiyatrosu’nda etkileyici bir gösteriyle G Serisi’ni tanıtan  Zetsche, ardından sahneye Arnold Schwarzeneger’ı çağırdı. Ünlü aktör ve California eski valisi Schwarzeneger, “Vücut geliştirmeye başladığımda en iyi ve kaslı SUV G Serisi’ydi. Benimle birlikte G Serisi de kaslandı, sonra ikimiz de hızlandık. Mercedes G Serisi’yle bu anlamda gerçek ikiz kardeşiz” diye konuştu.

ELEKTRİKLİSİNİ İSTEDİ 

Çevreci karakteriyle de bilinen ünlü aktör sahnede Zetsche’ye modelin elektrikli versiyonunun olup olmayacağını da sordu. “Bizi izlemeye devam edin” diyerek hibrit ve elektrikli G Serisi’nin işaretlerini veren Zetsche’ye daha sonra Schwarzeneger kovboy şapkası hediye etti.

1 MİLYON TL’YE GELECEK 

Yollara çıktığı 1979’dan beri askeri ve arazi kullanımında kült hale gelen G Serisi, yıllar sonra otoyol ve lüks gece kulüplerinin kapılarında da boy gösteren prestijli bir arac dönüştü. Başkan aşağıya yenilenen, iç mekanı sınıfında referans olarak gösterilecek lüks ve konforlu donanımlara kavuşan aracın, arazi yetenekleri de geliştirildi. 422 beygirlik G 350 versiyonuyla bu yılın ortasında Türkiye pazarına sunulacak otomobilin fiyatının 1 milyon TL olması planlanıyor. 

Önce Amerikalı ve Çinliler kullanacak

Fuarın kapılarını açmasından bir gece önce gerçekleştirilen bir diğer şovdaysa Volkswagen Kuzey Amerika’da çok tutulan modeli Jetta’nın 7. kuşağı tanıtıldı. Küçük Arteon olarak adlandırılan yeni Jetta’nın tanımındaki sürprizse Avrupa’da satılmayacağının açıklanması oldu. Modüler MQB platform üzerine geliştirilen yeni otomobilin Passat’a yakın boyutları sadece Amerika pazarı için düşünülmüş bir sedan olduğunu gösteriyordu. 4,70 metrelik yeni Jetta’nın Avrupa’da satılmasa bile Türkiye pazarında önemli rakamlara ulaşacağı kesin. Meksika’da üretilen modelin ülkemize gelip gelmeyeceğiniyse zaman gösterecek.

2 model peşinden gelecek

Sonra satışa sunulacak AMG G63’te 4.0 hacimli çift turbolu 600 beygirlik motor, G65’te ise V12 motor olacak. Mercedes’in ülkemizdeki en pahalı modelleri olacak.