Elektriklide Fransız devrimi yaklaşıyor

Renault'nun elektrikli araçlarda dünya liderliği hedefi için en büyük rolü oynayacak Megane E-Tech, son çeyrekte Türk tüketicilerle tanışacak. Güçlü versiyonla gelecek modelin menzili 470 km'ye kadar yükseliyor.

Sümer Demirciler

ELEKTRİKLİ araçlarda deneyimi en yüksek markalardan Fransız üretici Renault, 10 yılı aşkın süredir 400 bin adetlik toplam satışla bu alandaki en güçlü firmalardan. Ülkemiz pazarında ilk elektrikli modeli Fluence'ı Bursa fabrikasında üretip satışa sunan, ardından da ZOE ile ataklarına devam eden marka, Megane E-Tech ile yepyeni bir sayfa açmaya hazırlanıyor. Renault'nun yeni logosunu taşıyan ilk model olan Megane E-Tech, aynı zamanda markanın yeni dönüşümünü temsil ediyor.

HEDEF DÜNYA LİDERLİĞİ

Elektrikli araçlar için günümüze kadar 10 milyar euro harcayan Renault, Nissan, Mitsubishi ittifakı önümüzdeki 5 yıl içinde 23 milyar euro daha yatırım yapıp dünya liderliğini hedefliyor. Grup 2030 yılına kadar yüzde 90'dan fazlası 5 ortak platform üzerine geliştirilecek 35 yeni elektrikli modeli satışa sunacak.

SUV KARAKTERİ VAR

Markanın yeni CMF-EV modüler platformu üzerine üretilen Megane E-Tech, 4.2 metrelik boyu ile C sınıfında mücadele ediyor. SUV modellere yaklaşan görünümüyle de dikkat çeken Megane E-Tech, sunduğu geniş yaşam alanıyla sınıfındaki en etkili modellerden biri. Yüksek bir donanıma ve 12 inçlik ekranı bulunan iç mekana sahip modelde 130 ve 218 beygir olmak üzere iki farklı güçte elektrik motorları kullanılıyor. Türkiye pazarına aracın en güçlü versiyonunun getirilmesi planlanıyor.

TALEP YÜKSELİYOR

İçten yanmalı motorlara göre daha ucuz işletim maliyetleri ve çevreci olmaları sebebiyle elektrikli araçlara tüm dünyada olduğu gibi Türkiye'de de talebinin arttığını belirten Renault Mais Genel Müdürü Berk Çağdaş, 2021'de Türkiye elektrikli otomobil pazarının yüzde 237 artışla 2 bin 846 adete çıktığını söyledi. Çağdaş, payları her geçen gün artan elektrikli araçlar içinde ülkemiz pazarında Renault ZOE'nin en çok satılan model olduğunu vurguladı.

SON ÇEYREKTE TÜRKİYE'DE

Büyüyen elektrikli otomobil pazarında markamızın gücüne güç katacak yüzde 100 elektrikli Megane E-Tech'i, 2022'nin son çeyreğinde ülkemizdeki tüketicilerle buluşturmak için heyecan duyuyoruz" açıklaması yapan Çağdaş, "Renault'nun yeni logosunu taşıyan ilk modeli olan Yeni Megane E-Tech markanın dönüşümünü simgeliyor. Gelişmiş ADAS sistemleriyle güvenlikten ödün vermeyen Yeni Megane E-Tech; yeni OpenR ekranı, 470 km'ye kadar menzil sunan bataryası ve 130 kW'ye kadar hızlı şarj olabilme kapasitesi ile Renault Grubu'nun elektrikli araç teknolojisindeki öncü konumunu yeni bir boyuta taşıyor" dedi.