Elektrikli VW Tiguan yola çıkmaya hazır

Volkswagen, ilk elektrikli SUV'u ID.4'ün seri üretimine başladı. Menzili 500 kilometreye kadar çıkan ve model yelpazesinde Tiguan'a karşılık gelen model 2022'de ülkemizde de satılacak.

SÜMER DEMİRCİLER

Elektrikli otomobil savaşları büyük bir hızla kızışıyor. Avrupalı üreticiler büyük yatırımlarla üretime başladıkları modelleri gün ışığına çıkarmaya hazırlanıyor. Elektrik çağının büyük oyuncusu olmayı hedefleyen markalardan Volkswagen, model yelpazesinde Golf’e karşılık ID.3’ün ardından ID. ailesinin ikinci modeli ID.4’ün seri üretimine Zwickau fabrikasında başladı. Markanın ilk elektrikli SUV’u olacak model, güncel model yelpazesinde Tiguan’a karşılık geliyor. Menzili 500 km’ye kadar çıkan ID.4, 2022’den itibaren Türkiye’de satışa sunulacak ilk tam elektrikli Volkswagen modeli unvanını da kazanacak. Modelin dünya tanıtımı önümüzdeki ay gerçekleştirilecek.

33 MİLYAR EURO YATIRIM

E-mobilitede dünya lideri olma hedefine ulaşmak amacıyla 2024 yılına kadar 33 milyar euro yatırım yapmayı planlayan Volkswagen Grubu, bu yatırımının 11 milyar euroluk kısmını Volkswagen markasına ayırmış durumda. Marka, 2025 yılında 1,5 milyon elektrikli araç üretmeyi planlıyor.

ÇİN’DE DE ÜRETİLECEK

Marka,önümüzdeki dönemde ID.4’ü Avrupa’da, Çin’de ve daha sonra ABD’de pazara sunmayı planlıyor. ID.3’ün ardından modüler elektrik platformu (MEB) temelinde geliştirilecek ikinci model olarak ön plana çıkan ID.4, bu özelliğiyle markanın MEB platformunun hem teknolojik hem de finansal gücünü de simgeliyor. 2021’den itibaren yaklaşık 300 bin elektrikli aracın Zwickau fabrikasında banttan indirilmesi hedefleniyor. 2022’deyse Chattanooga tesisinde modelin üretimi başlayacak.

2021 yıl sonundan itibaren VW Almanya Hannover fabrikasında Amarok üretimi sonlanıp, fabrikada elektrikli ID.Buzz üretimi başlayacak. 

ELEKTRİKLİLER SIRADA

SUV model ID.4’e ek olarak Volkswagen, VW T-Cross’un elektrikli versiyonu da dahil olmak üzere başka modelleri de üretmeyi planlıyor. Ayrıca, 2022’den elektrikli VW minivan (ID.Buzz), ID. Passat muadili olarak Aero 2023 ve son olarak 2023’te VW Atlas’a karşılık gelen ID.Lounge modelleri satışa çıkacak. Tüm elektrikli modellerin Türkiye pazarında satılması planlanıyor.

500 KM MENZİLİ VAR

Volkswagen’in ilk tamamen elektrikli SUV’u ID.4, Volkswagen’in tamamen elektrikli modelleri için geliştirdiği MEB (modüler elektrik platformu) teknolojisine dayanıyor. 500 kilometrelik menzile sahip modelde, farklı güç seviyelerine sahip batarya ve motor seçenekleri de sunulacak.