Devler kaçtı, Türkler Paris’e çıkarma yaptı

Aston Martin, Ford, Lamborghini, Bentley, Rolls-Royce ve Mazda’nın yüksek maliyetler nedeniyle katılmadığı Paris Otomobil Fuarı’na Türkiye’de üretilen modeller damga vurdu.

SÜMER DEMİRCİLER - AKŞAM

Otomotiv dünyasının kalbi Avrupa’da yılın en büyük buluşması Paris Otomobil Fuarı’nda atıyor. 2014'te 1.2 milyon ziyaretçiyi çeken fuarda bu yıl ziyaretçi rekorunun kırılması bekleniyor. Volvo, Aston Martin, Ford, Lamborghini, Bentley, Rolls-Royce ve Mazda Paris'e katılmayacağını açıklarken katılım maliyetinin 20 milyon euro gibi bedellere ulaşması yüzünden markaların bu kararı aldığı konuşuluyor.  Türkiye’de üretilen modeller ise fuarda yoğun ilgi çekti. Toyota Adapazarı fabrikasında üretilen ülkemizin ilk SUV’u C-HR, Bursalı Renault Megane Sedan, ve Honda Civic Sedan ülkemizin gururu olarak Paris’te görücüye çıktı. 

PARİS’TE İZMİT RÜZGARI ESTİ 

Hyundai’nin İzmit Fabrikası’nda üretilen i10 modeli Paris’te yeni haliyle ilk kez Avrupa’da sergilendi. Görüntüsü, sportif hava girişleri ve yükseltilen donanım seviyesiyle beğeni topladı. Fuarda ayrıca ülkemizde de önemli satış adetlerine ulaşın Hyundai i30’un tümüyle yenilenmiş versiyonu sergi aldı. 3. neslinde tasarım ve motor yelpazesinde önemli değişikliklerin yapıldığı 130 önümüzdeki yıl satışa sunulacak.

Bursa'dan tüm dünyaya

Fuarın ev sahiplerinden Renault, Bursa’da üretilen Megane Sedan ve Koleos’un dünya tanıtımını Paris’te gerçekleştirdi. Talisman’a benzeyen şık hatlarıyla dikkat çeken Megane Sedan, ekim sonundan itibaren önce Türkiye’de ardından da dünya pazarlarında satılmaya başlanacak. 200 milyon euro yatırımla geliştirilen ve toplam 500 bin adet üretimi planlanan modelin yüzde 80'i dış pazarlara gönderilecek.

Station Wagon'la aile tamamlandı

Paris’te Bursa fabrikasında üretilen Egea ailesinin en yeni üyesi Station Wagon’u Avrupalı tüketicilerin karşısına ilk kez çıkartan Tofaş, ağırlıklı olarak Avrupa’da satacağı yeni modeliyle aileyi de tamamlamış oldu. Fiat Egea Sedan önümüzdeki haftadan itibaren öncelikle ülkemizde satışa sunulacak. 

13 milyon euroya SÜPER FERRARI 

Fuarın en yüksek fiyatlı modeli Ferrari LaFerrari Aperta, 800 beygirlik V12 motoru ve 120 kW’lik elektrik motoru birlikte çalışarak çok etkili performans değerlerine imza atıyor. 350 km/s son hıza sahip super modelin kendisi gibi fiyatı da uçuyor. Sadece 600 adet üretilmesi planlanan super otomobile Türkiye’den sahip olmak isteyen olursa 13 milyon euro’yu gözden çıkartması gerekecek. Avrupa fiyatı ise 5.1 milyon eurodan başlıyor.