DASİ Motorlu Araçlar'ın kurucusu Ali Çalıkıran: Otomotiv sektörü geleceğe hazırlanıyor

Otomotiv dünyası hakkında konuşan DASİ Motorlu Araçlar'ın kurucusu Ali Çalıkıran, sektörde baş döndürücü bir dönüşümün yaşandığını söyledi: “Sektör geleceğe hazırlanıyor. Ayakta kalmak ve yerini sağlamlaştırmak isteyen şirketler otomotiv sektöründeki tüm gelişmeleri yakından takip etmek zorunda.”

Ankara Yenimahalle merkezli taşımacılık ve ikinci el otomobil alım satım şirketi DASİ Motorlu Araçlar'ın kurucusu Ali Çalıkıran, otomotiv sektöründeki gelişmeleri değerlendirdi. Otomotiv sektörünün çip krizi, Rusya-Ukrayna savaşı kaynaklı hammadde fiyatlarındaki hızlı yükselişler gibi değişim ortamında geleceğe uzanmaya çalıştığını belirten Çalıkıran, "Ayakta kalmak ve yerini sağlamlaştırmak isteyen şirketler otomotiv sektöründeki tüm gelişmeleri yakından takip etmek zorunda" dedi.

"GELİŞEN VE DEĞİŞEN BU ÇAĞA AYAK UYDURMAK ZORUNDAYIZ."

Türkiye'de otomotiv sektörünün, ekonomiye katkısı ve diğer sektörlere öncülük etmesi açısından en önemli iş alanlarından biri olduğunu vurgulayan Ali Çalıkıran, "Otomotiv sektörü ülke ekonomisi açısından da kritik önem taşıyor" diye konuştu. Yaşanan olumsuzlukların sektörün elektrikli ve hibrit motorlu araçlar çağına daha hızlı girmesine vesile olduğunu da belirten Ali Çalıkıran, "Bir dönüşüm yaşanıyor ve sektör geleceğe hazırlanıyor" değerlendirmesinde bulundu.

"MÜŞTERİ ODAKLI EKOSİSTEME GEÇİLİYOR."

Genç iş insanı sözlerini şöyle sürdürdü: "Bir yandan bu yeni teknolojileri müşterilere tanıtmak, bir yandan da bu teknolojilere dair altyapıları oluşturmak gerekiyor. Üstelik bu süreç mevcut araç merkezli sistemimizi radikal bir şekilde daha verimli, müşteri odaklı bir ekosisteme dönüştürmemizi gerektiriyor. Tüm bu değişim sürecinde oyun içinde kalmak için gelişmeleri yakından takip etmek ve sektörde öncü olmak adına pozisyon almak hayati önem taşıyor. Biz de DASİ Motorlu Araçlar olarak stratejik planlamalarımızı ve yatırımlarımızı bu yönde yapıyoruz."