Dacia'nın ilk elektriklisi temmuzda Türkiye'de

Tanıtıldığı 2021'den itibaren Avrupa'da sınıfının en çok satan modellerinden olan Dacia'nın küçük elektrikli modeli Spring temmuzda geliyor. Menzili 310 km'ye çıkan model, 65 beygirlik yeni donanımla satılacak.

SÜMER DEMİRCİLER

Dacia'nın Avrupa pazarlarında önemli satış adetlerine ulaşan ilk elektrikli modeli Spring, tanıtıldığı 2021 yılından itibaren sınıfının en popüler araçlarından oldu. Avrupa'da rekabetçi fiyatının ve devlet teşviklerinin de etkisiyle 110 bin adetten fazla sipariş alan elektrikli model, geçtiğimiz yıl satış tüm pazarlarda listelerinin ilk üç sırasında yer aldı.

EN ÜST VERSİYON GELİYOR

Uzun süredir ülkemize getirilmesi için hazırlıkları yapılan Dacia Spring'in daha güçlü motor ve daha üst donanım paketi olan Extreme versiyonu Türk tüketicilerle buluşacak. Spring Extreme ELECTRIC 65, daha fazla performans ve sürüş keyfi için geliştirilen bir versiyon. 65 beygir/48 kW güce sahip olan Spring Extreme ELECTRIC 65, daha yüksek tekerlek torku ile hem şehirde hem de otoyollarda daha dinamik bir hızlanma sağlıyor.

310 KM ULAŞAN MENZİLİ VAR

Daha güçlü motoruyla dikkat çeken yüzde 100 elektrikli model şehir içi kullanımda son derece pratik. . Ölçülen ortalama veriler bir Spring kullanıcısının 26 km/s hızla 31 km yol kat ettiğini gösteriyor. Kullanıcıların yüzde 75'i otomobillerini evde, yüzde 66'sı ise ev tipi prizde şarj ediyor. Fabrika verilerine göre sıfırdan 50 km/s hıza 3.8/sn'de ulaşan model, 80-120 km/s ara hızlanma süresi 13,5 saniyeye düşerek eski versiyona kıyasla neredeyse yarı yarıya kısaltıyor. Spring Extreme ELECTRIC 65, WLTP karma döngüsünde 220 km ve şehir içi kullanımdaysa 310 km yol yapabiliyor.

65 beygirlik daha güçlü bir motorla donatılan Dacia Spring'in en üst donanım seviyesi olan Extreme versiyonu gelecek. Yüzde 100 elektrikli model şehir içinde son dereye başarılı özellikler sergiliyor.

TEMMUZDA BAYİLERDE

Üretim yeri Çin olan Dacia Spring, ek gümrük vergisi duvarına takılan bir model. Bu nedenle satış fiyatı yükselecek olmasına rağmen Spring iddialı satış hedeflerini koruyor. Yıl sonuna kadar 2 bin, 2 bin 500 adetlik satış yakalamayı hedefleyen modelin fiyatı açıklanmadı. Ancak 800-850 bin TL olması bekleniyor. Ayrıca, Jogger ve Duster'ın Extreme versiyonları haziran, Sandero Stepway Extreme ve Spring Extreme ise temmuz ayında Türkiye'de olacak.