Cenevre buluşmasında nefesler tutuldu

Kapılarını 87. kez açacak Cenevre Otomobil Fuarı için geri sayım başladı. Güçlü, tutumlu ve birbirinden lüks 100’den fazla yeni modelin sahne alacağı fuara, PSA'nın Opel'i satın almasınının damga vurması bekleniyor. 

SÜEMR DEMİCİLER

Avrupa’nın en büyük otomobil buluşması 2017 Cenevre Otomobil Fuarı kapılarını açmaya hazırlanıyor. İlk kez 1905 yılında düzenlenen fuar, 87. kez otomotive ev sahipliği yapacak. Öncelikle dünyanın farklı yerlerinden gelen 10 binden fazla medya mensubu için açılacak fuar, 9 Mart tarihinden itibaren ziyaret edilebilecek. Cenevre’deki Palexpo fuar merkezinde, 11 bin metrekarelik 7 salonda düzenlenecek fuarda, üretici ve tedarikçiler dahil olmak üzere yaklaşık 220 firma katılıyor. 100’den fazla dünya ve Avrupa prömiyerinin yapılacağı fuar bu yıl 1 milyon ziyaretçi bekliyor. 

KÜÇÜK SPORCULAR 

Cenevre’de küçük sınıfın güçlü yeni modelleri de hız tutkunlarını etkilemek için sahne alıyor. Üç silindirli, 1.5 lt turbo motorlu Ford Fiesta ST, 200 beygirlik gücüyle dikkat çekiyor. Toyota’nın t Dünya Ralli Şampiyonası’na geri dönmesinden ilham alan 1.8 lt motorlu 210 beygirlik Yaris GRMN de fuarın küçük hızlılarından olacak. 2.0 lt 300 beygirlik Yeni Honda Civic Type-R da Cenevre’de sahne alacak. 

Hızlı ve güçlüler

Fuardaki yenilikler arasında süper spor otomobiller de dikkat çekiyor. Ferrari tarihinin en güçlü ve 

hızlı otomobili olarak öne çıkan 789 beygir gücündeki V12 motorlu 812 Superfast fuarda çok sükse yapacak. Porsche de Cenevre’de Panamera Ailesi’nin en yeni iki üyesinin dünya prömiyerini gerçekleştirecek. 

PSA'nın OPEL'i alması damga vuracak

Bünyesinde Peugeot ve Citroen markalarını barındıran Fransız PSA’nın, ABD’li General Motors (GM) ile Opel’in satışı konusunda anlaşmasının yankıları sürerken, satışın ayrıntıları Cenevre’de açıklanacak. İyi bir zamanlamayla dünya otomotiv basını fuardayken yapılacak açıklama fuarın hiç kuşkusuz en çok konuşulanı olacak. Satış sonrasında PSA, Opel ve Vauxhall ile pazar payı yüzde 16.6’ya ulaşıp Avrupa’nın ikinci büyük üreticisine dönüşücek. Avrupa’da şu anda VW yüzde 23.9 ile birinci, Renault-Nissan yüzde 13.9 ile ikinci sırada yer alıyor.

ÜSTSÜZ GÜZEL HAZIR 

Fuarın lüks ve havalı modellerinden olan Mercedes E Serisi Cabrio ilk kez görücüye çıkıyor. Şık hatları, yüksek malzeme ve işçilik kalitesiyle E Serisi Cabrio, sonbahar aylarından itibaren satışa sunulacak. Makyajlı BMW 4 

Serisi de Cenevre’de tanıtılacak. 

Cenevre’de SUV atağı 

VW Tiguan’nın 7 kişilik modeli AllSpace’ın Avrupa tanıtımı gerçekleştiriliyor. Ayrıca  Volvo’nun yeni SUV’u XC60, Range Rover Velar, makyajlı Renault Capture ve Nissan Qashqai’nin örtüsü kalkacak.