Bursalı Doblo, İspanyol oldu

Tofaş'ın Bursa'da 23 yılda 2.3 milyon adet üretip Fiat'ı ekonomik krizden kurtaran modeli Doblo, artık İspanya'dan geliyor. 1.5 lt dizel motorlu Doblo 509 bin TL'den başlayan fiyatla satılırken, elektrikli versiyon ekim ayını bekliyor.

SÜMER DEMİRCİLER

İlk kez 2000 yılında Tofaş Bursa fabrikasında üretilmeye başlanan Doblo, 23 yılda 2.3 milyon adet üretilip büyük bir başarıya imza attı. İtalyan marka Fiat'ın ekonomik krizden çıkmasını da sağlayan modelin 1.7 milyon adet gibi önemli bir bölümü dünya pazarlarına satılırken beşinci neslinin üretimi İspanya Vigo fabrikasına aktarıldı. Stellantis markalarındaki kardeşleriyle aynı platformu kullanan yeni Doblo, yeni versiyonuyla bayilerdeki yerini alıyor.

6 AYDA 10 BİN SATIŞ

"Altı ay içerisinde 10 bin adet Doblo satışı gerçekleştirmeyi planlıyoruz. FIAT Professional markası, yeni Doblo'nun da satışa sunulmasıyla, güçlü ürün gamı ve yaygın bayi teşkilatlanmasıyla büyümeyi sürdürecek" diye konuşan Marka Direktörü Altan Aytaç, "Geçtiğimiz yıl 49 bin adet satış gerçekleştirdik ve hafif ticari araç pazarından yüzde 26 pay aldık. Doblo ve Fiorino'nun başarılı performansları sürdü, modellerimiz minivan segmentinin lideri oldular. Geçen yıl aralık ayında orta ticari araç segmentine Fiat Scudo ve Ulysse ile yeniden ve güçlü bir şekilde giriş yaptık. Hafif ticari araç pazarının farklı sınıflardaki tüm müşteri ihtiyaçlarına yönelik çözümler sunmaya başladık" dedi.

Beşinci nesil Doblo'nun dizel ve elektrikli versiyonlarıyla başarısını devam ettireceğini vurgulayan Marka Direktörü Altan Aytaç, yıl sonuna kadar 10 bin adet satış hedeflediklerini açıkladı.

İKİ DİZEL MOTOR VAR

Yeni Doblo ülkemiz pazarına 1.5 lt dizel motorun 100 ve 130 beygirlik iki versiyonuyla sunuluyor. Güçlü versiyonda 8 ileri tam otomatik şanzıman satın alınabilirken, diğer versiyonda 6 ileri manuel vites bulunuyor. Yeni versiyonun 100 km'deki tüketimi 5.6-6.0 lt arasında değişiyor. Daha önceki nesilde olduğu gibi Cargo ve Combi gövde seçenekleri bulunan modelde 180 derecelik, iki yana açılabilen camsız arka kapılar standart olarak sunuluyor. Tercihe göre; kullanıcılar sürücü tarafı sürgülü kapı ve camlı arka kapıları isteğe bağlı olarak olarak satın alabiliyor.

ELEKTRİKLİ EKİM AYINDA

Dizel motorlar dışında yeni Doblo'nun ilk kez satışa sunulacak yüzde 100 elektrikli versiyonu ekim ayından itibaren tüketicilerle buluşacak. E-Doblò 100 kW elektromotor ve 50 kW/h bataryasıyla menzili 280 km'nin üzerine çıkabiliyor. Yeni model hızlı şarj ile 30 dakikada yüzde 80 doluluğa ulaşabiliyor.

509 BİN TL'DEN BAŞLIYOR

Kullanım ve ihtiyaca göre; iki farklı şaşi uzunluğuyla (Standart ve Maxi) satın alınabilen Doblo Cargo versiyonlarının kabin içinde ergonomik tasarım unsurları göze çarpıyor. 5 inç dokunmatik multimedya ekranı, manuel klima, hız sabitleme ve sınırlandırma sistemleri Doblo Cargo'da standart olarak sunuluyor. Aracın devasa bagaj hacmiyse 775 ile 3000 litre arasında değişiyor. Bayilerdeki yerini alan Doblo Cargo lansmana özel 509 bin 900 TL'den, Doblo Combi 644 bin 900 TL'den başlayan fiyatlarla satılıyor.