BMW yeni nesil dijital gösterge tablosunu tanıttı

BMW yeni nesil dijital gösterge tablosunun detaylarını yavaş yavaş ortaya çıkarmaya başladı.

Yeni sistem daha çok kişiselleştirme seçeneği ve çok daha kolay bir kullanım vaat ediyor. Digital Day 2018 etkinliğinde yapılan tanıtımda BMW yetkilileri, yeni gösterge tablosunun "İşletim Sistemi 7.0"ın bir parçası olacağını belirtti. Sistem tümüyle dijital olacak ve kullanıcının ihtiyaçları ve isteklerine göre özelleştirilebilecek. Yeni sistem kullanıcıya daha fazla bilgi sunmakla kalmayacak, aynı zamanda bunu daha düzenli ve "temiz" bir biçimde gerçekleştirecek. Sistemin gösterge kısmı, sürücünün seçtiği içerikle birlikte navigasyona ayrılmış bir bölümü de içeriyor.

Ayrıca Mercedes-Benz'in MBUX'ine benzer bir biçimde orta konsolda bir "Kontrol Ekranı" da bulunuyor. Merkez ünite on adede kadar tümüyle özelleştirilebilir ana menü sayfası sunuyor. Ayrıca İşletim Sistemi 7.0 fiziksel iDrive butonları ile, dokunmatik olarak, sesli komutla ya da el hareketleriyle kontrol edilebilecek. BMW tarafından servis edilen görsellerde sistemin görüntüleyebildiği farklı modlar görülebiliyor. Görsellerde gündelik kullanıma uygun bir normal bir ekran ile ekonomik sürüşlere yardımcı olan Eco ekranını görüyoruz. Ayrıca performansa yönelik verilere ve bir G-ölçere sahip daha agresif bir ekran da Sport modunda kullanılabiliyor.

Organizasyonda BMW ayrıca gelecekteki otomobillerinde bulunacak teknolojilerden de ipuçları verdi. HD navigasyon haritaları ve HD video yayınları için 5G bağlantı, otonom sürüşlerde güvenliği arttırmak için yaay zeka kullanımı ve üretimde verimlilik için 3D baskı ile sanal simülasyonların kullanılacak olması, bahsedilen teknolojilerden bazıları. Alman üretici "İşletim Sistemi 7.0"ı ne zaman göreceğimizi henüz açıklamadı, ancak sistemin yeni 8-Serisi ya da X7'de ortaya çıkabileceğini düşünüyoruz.