Bir milyon TL'ye Avrupalı elektrikli

Citroen, tümüyle yenilediği C3 modelini ülkemiz pazarında önce elektrikli olarak eylül ayında satışa sunacak. 440 km menzilli modeli 1 milyon TL'ye satmayı planlayan marka sınıfında liderlik hedefliyor.

SÜMER DEMİRCİLER

Avrupa'da azalan teşviklerle birlikte satışları son dönemde düşse de elektrikli otomobiller birbiri ardına piyasaya sunulacak yeni modellerle yeniden ivmelenmeye başlıyor. Çinli markalarla rekabet etmek için yeni planlar yapan Avrupalılar arasında ilk ataklardan biri Stellantis çatısı altındaki Citrolen'den geldi. Marka ilk tanıtıldığı 2002 yılından günümüze kadar toplam 5.6 milyon adet satılan en önemli modeli C3'ü yeni neslinde önce elektrikli olarak tanıttı. B hatchback sınıfında mücadele eden Citroen C3, aslında yeni neslinde büyüyen ve 4 metreye ulaşan boyuyla B SUV sınıfına daha yakın bir otomobile dönüşmüş.

EYLÜLDE BAYİLERDE

Yeni modelin eylül ayından itibaren Türkiye'de satışa sunulacağını açıklayan Citroen Türkiye Genel Müdürü Selen Alkım, elektrikli e-C3'ün yüzde 10 ÖTV dilimine gireceğini, güncel kurla satış fiyatının 1 milyon TL ile en rekabetçi model olacağını vurguladı. Yeni ë-C3, elektrikli C4 ve elektrikli C4 X'ten sonra markanın elektrikli araç ürün gamındaki üçüncü model olacağını anlatan Alkım, "Yeni aracımızla birlikte elektrikli araçların toplam satışlarımız içindeki payını yüzde 15 seviyesine çıkarmayı hedefliyoruz. Önümüzdeki yıl ise hedefimiz bu oranı yüzde 20'lere yükseltmek" dedi. Avrupa'da çok yoğun talep gören modelden bu yılsonuna kadar 3 bin adet alabildiklerini de belirten Alkım, "Önümüzdeki senenin başında ise hibrit versiyonunu da tüketicilerimizle buluşturacağız. Böylece yeni modelimizin lansmanı ocak ayında hem hibrit hem de elektrikli motor seçeneklerinin bir arada satışa sunulmasıyla tamamlanacak. Her iki motor seçeneğiyle birlikte 2025 için C3 satış hedefimiz 11 bin adet" diye konuştu.

TOPLAM PAZAR 1 MİLYONU GEÇER

Alkım, "Bu yıl Citroen olarak satış hedefi olarak belirlediğimiz rakam 67 bin adet. İlk 4 ayda zaten 20 bin adet satış gerçekleştirdik ve geçen seneye göre ciddi anlamda bir pazar payı kazandık" dedi. Toplam pazar için de konuşan Alkım, "Bu yıl toplam pazarın 1 milyon adet ve üstünde kapanacağını planlıyoruz. Satın alma talebi devam eden 300-350 bin potansiyel müşteri yeni araç almayı planlıyor. Bu yıl elektrikli satış adetlerinin 80 binleri bulmasını bekliyoruz. Markamızın toplam elektrikli satış hedefiyse 6 bin adetten fazla" açıklaması yaptı.

4.1 metre uzunluğundaki yüzde 100 elektrikli Citroen e-C3, 440 km'ye varan menzile, 44 kWh bataryaya ve 113 beygir motora sahip. B SUV sınıfına göz kırpan model 1 milyon TL fiyatıyla çok iddialı gelecek.