Avrupa Türk çekicisini satmak için sıraya girdi

FORD Otosan, globalde büyümesini sürdürüyor. Ford Trucks markasıyla Orta Doğu'dan Afrika’ya kadar 36 ülke de faaliyet gösteren şirket İspanya, İtalya ve Portekiz öncelikli 7 ülkeye bayilik verecek. 

Sümer DEMİRCİLER

Fikri mülkiyet hakları Ford Otosan’a ait olan ödüllü çekici F-MAX’e ilgi büyüyor. Orta Doğu ve Afrika’dan Orta ve Doğu Avrupa’ya kadar 36 ülkede faaliyet gösteren, 2020 sonu itibarıyla 51 ülkede var olmayı hedefleyen Ford Trucks, uluslararası marka olma yolculuğunda yeni bir aşamaya geçiyor. Batı Avrupa ülkelerinde büyüme hedefi kapsamında İspanya, İtalya ve Portekiz öncelikli olmak üzere 7 yeni ülkede bayilik görüşmelerine başlandı. 

70’E YAKIN TALEP VAR 

Ford Otosan Genel Müdürü Haydar Yenigün, “Hannover’de dünya tanıtımını yaptığımız F-MAX’in Uluslararası Yılın Kamyonu Ödülü’nü kazanması, Ar-Ge’deki gücümüzün ve yetkinliğimizin global düzeyde takdir edilmesini sağladı. Tamamen Türk mühendisler tarafından geliştirilen ve İnönü fabrikamızda üretilen çekicimizin kazandığı başarının ardından Avrupa’dan 70’e yakın bayilik talebi aldık. Bunun üzerine Batı Avrupa pazarına yönelik planlarımızı öne çektik” dedi. 

3 KITAYA YAYILACAK 

Ford Trucks’ın global ağı, 2010 yılında Ford Otosan’ın ana hissedarlarından Ford Motor Company ile imzalanan Global Cargo anlaşmasıyla birlikte kurulmaya başlandı. Ford Otosan bu anlaşmayla, Global Cargo Büyüme Stratejisi doğrultusunda Orta Doğu, Afrika, Rusya, Türki Cumhuriyetler, Orta ve Doğu Avrupa pazarları başta olmak üzere 3 kıtada toplam 60 ülkenin kamyon özelinde kamyon satış distribütörlerini atayarak global ağını oluşturmaya başladı. 

OTOSAN TEK MERKEZ 

Ford Motor Company’nin global düzeydeki kapsamlı yeniden yapılandırma çalışmalarının sonucunda Brezilya’daki fabrikasını kapatarak Güney Amerika’da ağır ticari araç üretimine son verme kararının ardından Ford Trucks, şirketin bu alanda tek geliştirme ve üretim merkezi haline geliyor. Yenigün, “Ford’un ağır ticari araçlar ve ilgili dizel motor ve motor sistemleri için küresel mühendislik merkeziyiz” açıklaması yaptı.