Araç sahipleri için sayılı günler kaldı! Son tarih 31 Aralık... Ceza kapıda

Kasım ayının son günlerine girilmesiyle beraber soğuk havalar etkisini göstermeye başladı. Bilindiği üzere trafiğe çıkan milyonlarca araç için zorunlu kış lastiği uygulaması yaklaşıyor. 1 Aralık itibarıyla şehirlerarası yük ve yolcu taşıyan ticari araçların kış lastiği takması zorunlu hale geliyor. Kış lastiği takmayan kişiler hakkında cezai işlem uygulanacak.

Milyonlarca otomobil sahibi zorunlu kış lastiği uygulamasına geç kalmamak için lastikçilerin yolunu tutmaya başladı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Karayolları Trafik Kanunu gereğince şehirlerarası yük ve yolcu taşıyan ticari araçların 1 Aralık tarihinden itibaren kış lastiği taktırması gerekiyor. Kış lastiği takmayan kişilere ise para cezası verilecek.

SON TARİH 1 ARALIK

Her yıl aynı tarihler arasında uygulanan zorunlu kış lastiği uygulaması 1 Aralık itibarıyla başlayacak ve 1 Nisan tarihine kadar devam edecek. Bu uygulama şehirlerarası yük ve yolcu taşıyan ticari araçlar için geçerli olacak.

Kış lastikleri 7 derecenin altındaki sıcaklıklarda, ıslak, karlı ve çamurlu zeminlerde yaz lastiklerine oranla daha iyi yol tutuş ve yüksek güvenlik sağlıyor. Şehirler arası yük ve yolcu taşıyan ticari araçlar için kış lastiği takma zorunluluğu bulunuyor.

PARA CEZASI VAR!

Kış lastiği takmayan araç sahipleri ise para cezasına çarptırılıyor. Gerekli denetimlerde kurallara uymadığı tespit edilen kişiler hakkında 776 TL para cezası uygulanacak.

KİMLERİN KIŞ LASTİĞİ TAKTIRMASI ZORUNLU?

Resmi Gazete'de kış lastiği zorunluluğuna yönelik verilen bilgilere göre, Kamyon, çekici, tanker ve otobüs türü araçların tahrikli dingilleri üzerindeki tüm lastiklerinin; kamyonet, minibüs ve otomobillerin tüm lastiklerinin; ayrıca seyir esnasında değiştirilmek zorunda kalınan lastiklerin yerine takılacak lastiklerin kış lastiği olması zorunludur.