Almanların postalarını Gölcüklü E-Transit ulaştıracak

Ford Otosan'nın 2 milyar euroluk yatırımla ürettiği elektrikli E-Transit'e Avrupa'dan sipariş yağıyor. Almanların posta dağıtım şirketi Deutsche Post DHL Grubu, toplam 2 bin adet E-Transit satın almak için anlaşma imzaladı.

Sümer Demirciler

FORD Otosan Gölcük Fabrikası'nda üretilen yüzde 100 elektrikli E-Transit modeli için büyük ölçekli siparişler gelmeye başladı. Avrupa'nın en büyük posta dağıtım şirketlerinden Alman Deutsche Post DHL Grubu, toplam 2 bin adet E-Transit satın almak için anlaşma imzaladı.

7 MİLYAR EURO YATIRIM

İlk parti siparişler teslim edilirken, şirketin ihtiyaçları doğrultusunda iç düzenlemeleri yapılan araçlar planlanan süreç içinde Almanya'ya gönderilecek. Üretimi 2023'te başlayacak E-Transit Custom için New York Polisi de sipariş vereceğini açıklamıştı. DPDHL Group, 2030 yılına kadar global filosunun yüzde 60'ının elektrikli araçlardan oluşmasını hedefliyor. Tüm dünyada "Sürdürülebilirlik Yol Haritası" doğrultusunda doğa dostu elektrikli araç kullanımını artırmayı planlayan şirket bu kapsamda 7 milyar euro yeni yatırım yapmayı planlıyor.

TÜRKİYE DE DÖNÜŞÜYOR

Alman şirketin Türkiye merkezli şirketi DHL Express Türkiye de filosundaki araçları elektrikli E-Transit ile değiştirmeye başladı. Bu yıl içerisinde Türkiye filosundaki elektrikli araç sayısını 29'a çıkaran DHL Express Türkiye, 2025 sonuna kadar Türkiye'deki araç filosunun yüzde 80'ini elektrikli araçların oluşturacağını açıkladı.

MENZİL 315 KM'Yİ GEÇİYOR

Ford Otosan Gölcük Fabrikası'nda bantlardan çıkan E-Transit, 68 kWh batarya kapasitesiyle 315 km'ye varan menzile sahip. Araç, menzil olarak ticari araç kullanıcıların şehir içinde günlük ortalama sürüşlerinin 3 katı mesafeyi sunabiliyor. E-Transit, servis maliyetlerinde dizel modellere göre yaklaşık yüzde 40 tasarruf sağlıyor. Elektrikli model, AC şarjla yaklaşık 8.2 saatte yüzde 100 şarj olabiliyor. 115 kW hızlı şarj özelliği ile bataryası 34 dakikada yüzde 15'ten yüzde 80 doluluğa ulaşabiliyor.

AVRUPA'NIN EN GÜÇLÜSÜ

Ford'un Avrupa'da hafif ticari araçlar için ilk kez sunduğu 'Pro Power Onboard' özelliği, E-Transit'i 2.3 kw'a kadar bir mobil jeneratöre dönüştürüyor. E-Transit, 269 beygir güç ve 430 Nm tork sağlayan elektrikli motoru sayesinde Avrupa'da satışa sunulan en güçlü tam elektrikli ticari araç unvanını da kazandı. Ford E-Transit'in Türkiye fiyatı fiyatı 1 milyon 223 bin TL'den başlayıp, 1 milyon 555 bin TL'ye kadar yükseliyor.