Alman Volkswagen SUVwagen'e dönüştü

Volkswagen yeni Taigo ve T-Cross'un yanı sıra makyajlı T-Roc'u satışa sundu. Türkiye'ye gelecek elektriklilerle birlikte markanın SUV model sayısı 11'e ulaşıp satışlardaki payı yüzde 50'yi geçecek.

Sümer Demirciler

OTOMOTİV dünyasında tüketicilerin ilk tercihi olan SUV'lar her geçen gün paylarını yükseltiyor. Avrupa'da son 7 yılda satışlarını ikiye katlayan SUV modeller, geçtiğimiz yıl 5 milyondan fazla tüketiciyle buluştu. Avrupa ve Çin'de satılan her 100 aracın neredeyse yarısı SUV'lardan oluşurken ülkemizde de benzer bir gelişme yaşanıyor. 2022 Ocak-Şubat satışlarında SUV'ların payı yüzde 40'ı geçip 27 bin 152 adede ulaşarak sedan modelleri açık ara geride bıraktı. Rekabetin sürekli arttığı bu sınıfta VW yeni modellerle atağa hazırlanıyor. Marka, Touareg, Tiguan, Tiguan Allspace ve T-Roc'tan sonra ailenin yeni üyeleri T-Cross ve Taigo'yu satışa sunarak SUV segmentindeki iddiasını güçlendiriyor.

PAYI YÜZDE 50'YE ÇIKACAK

Türk pazarına son olarak sunulan iki yeni model, Taigo ve T-Cross'un yanı sıra T-Roc'un makyajlanan versiyonunu satışa sunduklarını belirten Volkswagen Binek Araç Genel Müdürü Gino Bottaro, "Yeni Taigo ve T-Cross ile beraber model yelpazemizdeki SUV sayısı altıya çıktı. 2024 yılından itibaren satışa sunacağımız tam elektrikli SUV modellerimizle birlikte bu sayı 11 olacak. Yapacağımız SUV atağına paralel, 2022 yılında SUV satış oranımızın yüzde 50'ye çıkmasını planlıyoruz" dedi.

TRAFİK 3'E KATLANDI

Bu yıl satışa sundukları SUV modellerin sayısını artıracaklarını belirten Gino Bottaro, "Geleneksel tasarımıyla öne çıkan T-Cross, coupe tasarımlı sportif SUV modelimiz Taigo ve makyajlı T-Roc'la B SUV segmentindeki gücümüzü artırıyoruz. Yeni modellerimizin satışına başlayacağımızı duyurduğumuz andan itibaren, Türkiye genelinde showroom trafiğimizde 3 kat artış yaşadık. Bu da, yeni modellerimize olan ilgiyi göstermesi açısından önemli bir gelişme" açıklaması yaptı.

PASSAT SEDAN BİTTİ

Markanın ülkemiz pazarında en çok satan modellerinden olan Passat'ın kabuk değiştirdiğini sedan karoseriyle satışının sona ereceğini söyleyen Bottaro, "Pandemi ve çip krizinin etkisiyle Passat Sedan'ın bitişi erkene çekildi. Sedan yerini Passat Variant ve Alltrack seçeneklerine bırakıyor" dedi.

Avrupa ile aynı anda geldi

Volkswagen'in ilk SUV coupe modeli olan yeni Taigo, Avrupa ile aynı anda ülkemize getirildi. 4,271 metrelik Taigo, 1.0 lt TSI 95 PS 5 ileri manuel, 1.0 lt TSI 110 PS 7 ileri DSG ve 1.5 lt TSI 150 PS 7 ileri DSG olmak üzere 3 farklı motor seçeneği, 3 farklı donanım paketiyle 515 bin TL' den başlayan fiyatlarla satılıyor. Pratik bir SUV olarak öne çıkan T-Cross, 1.0 lt TSI 110 PS 6 ileri manuel ve 7 ileri DSG motor seçeneği, 2 farklı donanım paketine sahip. Aracın fiyatıysa 448 bin 300 TL'den başlıyor. İlk kez yollara 2017 sonunda çıkan, Avrupa'da 1 milyon ülkemizdeyse 2019 yılından bu yana yaklaşık 18.700 adet satılan T-Roc, 1.5 litre TSI 150 PS motora sahip. Makyajlı aracın fiyatıysa 644 bin 400 TL'den başlıyor.