Alırken ve kullanırken en ekonomik elektrikli

Türkiye'nin 875 bin TL fiyatıyla en uygun fiyatlı elektriklisi Dacia Spring'in bataryası evde 60 TL'ye doldurulup şehir içinde 310 km yolu benzinlilerden 14 kat ucuza yapıyor.

SÜMER DEMİRCİLER

Son akaryakıt zamlarının ardından elektrikli otomobillerin sağladığı ekonomi daha fazla gündeme gelmeye başladı. İlk alım fiyatları, kilometre başına tüketimleri ve MTV ödemeleri dikkate alındığında piyasada satılmaya başlayan yüzde 100 elektrikli modeller içinde pazara yeni giren Dacia Spring, kendine özel bir yer açmaya hazırlanıyor. Lansmana özel 875 bin TL'lik fiyat avantajıyla satışa sunulan model şu anda Türkiye'de satılan en uygun fiyatlı elektrikli model unvanını korurken, yıl sonuna kadar 2 bin 500 adetlik satışa ulaşması planlanıyor. Yeni modelde ayrıca ilk bakım da hediye ediliyor. Dünya lansmanından bu yana global ölçekte 110 bin adedin üzerinde sipariş alan model aynı zamanda çok sayıda ödüle de sahip.

TEK ŞARJLA 310 KM

Dacia Spring ELECTRIC 65, kullanıcıların şehiriçi ulaşım ihtiyaçlarını karşılamak için üretilmiş bir model. 48 kW 65 beygir gücündeki motoruyla model sıfırdan 50 km/s hıza 3,9 saniyede ulaşabiliyor ve WLTP karma döngüsünde 220 km ve WLTP şehir içi döngüsünde 310 km menzile ulaşabiliyor. Avrupa'da elektrikli otomobillerin günlük kullanım ortalaması 30 km olarak düşünüldüğünde model tam şarj ile bir haftadan daha uzun sure şehir içinden kullanılabiliyor.

BENZİNDEN 14 KAT EKONOMİK

Yeni Dacia Spring isteğe bağlı olarak sunulan kablo ile ev tipi priz, duvar tipi şarj cihazı veya bir saatten az bir sürede yüzde 80'e kadar hızlı bir şarj için DC hızlı şarj istasyonu kullanılarak şarj edilebiliyor. 26.8 kWh kapasiteli bataryaya sahip olan model, 1kwh enerji kullanarak yaklaşık 8 kilometre yol yapabiliyor. Ev tipi prizden yapılacak dolumda bataryası yaklaşık 60 TL'ye doldurulabilen Spring, 100 km'de şehir içinde yaklaşık 20 TL'lik enerji tüketiyor. Aynı menzili güncel akaryakıt fiyatlarıyla benzinli modeler yaklaşık 14 kat daha yüksek maliyetle yapabiliyor. Şarj istasyonlarından yapılan hızlı şarjda dolum maliyeti yükselse de içten yanmalı motorlara karşı olan avantajını korumaya devam ediyor. Yüzde 100 elektrikli Yeni Dacia Spring kullanıcı dostu özellikleri de barındırıyor. Media Nav multimedya sisteminin 7" dokunmatik ekranıyla, navigasyona ve radyoya erişilebiliyor. Ayrıca akıllı telefonlara bağlantısı kolayca yapılabildiği gibi 620 litreye ulaşan bagaj hacmiyle de dikkat çekiyor.

500 BİN DACIA SATIŞI

Şehir içi karma tüketimle 310 km yol yaparak büyük bir avantaj sağlayan Dacia Spring'I pazara sunmaktan büyük mutluluk duyduklarını belirten Renault Mais Genel Müdürü Berk Çağdaş, markanın Türkiye'deki satış adetlerinin her yıl arttığını elektrikli versiyonla bunun daha da yükseleceğini açıkladı. Çağdaş, toplam 500 bin adetlik satışla Dacia'nın en güçlü olduğu ülkelerin başında Türkiye'nin geldiğini sıralamada daha da yükselmeyi planladıklarını vurguladı.