6 bin 800 site Togg şarj istasyonu istedi

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Türkiye'nin ilk yerli ve milli otomobili olan Togg'un elektrikli şarj ünitelerinin sitelere kurulması için bir çalışma başlattığını söyledi.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, dün İstanbul'da 'Tesis Yönetim Zirvesi ve Ödül Töreni'ne katıldı. Burada yaptığı konuşmada, Türkiye Kentsel Tesis Yönetim Derneği'nin (TRKTYD), kısa bir süre önce Türkiye'nin ilk yerli ve milli otomobili olan Togg'un elektrikli şarj ünitelerinin sitelere kurulması için bir çalışma başlattığını söyledi. Kurum, "Çok kısa süre içerisinde 6 bin 800 sitenin talebini, vatandaşlarımızın yeni otomobilimize gösterdikleri hassasiyetin önemli bir yansıması olarak görmüş olduk" dedi.

YÖNETMELİK ÇALIŞMASI

Yaptıkları mevzuat düzenlemeleriyle Togg başta olmak üzere elektrikli araçlara olan ihtiyacın daha da yoğunlaşacağı düşünülerek, kapalı mekan içermeyen şarj ünitelerinin ruhsat alınmadan tesis edilmesine imkan sağladıklarını belirten Kurum, şunları söyledi: "Şarj ünitelerinin kolaylıkla yapılması için, site yönetimlerinde karar alınamaması, toplantı yeter sayısının sağlanamaması gibi aksaklıkların giderilmesi için de bir çalışma içerisindeyiz. Bu kapsamda Kat Mülkiyeti Kanunu'nda gerekli kolaylıkların getirilebilmesi için hazırladığımız düzenlemeleri ilgili bakanlıklarımızla müzakere ederek hayata geçirmeyi planlıyoruz. Bunu da yaptığımızda, süreçle ilgili adımlarımızı hızla atmış olacağız."