30 yeni modelin 16'sı elektrikli olacak

Yeni Qashqai tanıtımı için İstanbul'a gelen Nissan üst düzey yönetimi markanın gelecek planlarını açıkladı. 2026'ya kadar 16'sı elektrikli toplam 30 yeni model sunacak olan Nissan, Avrupa satışlarını da 300 bin adet artırmayı planlıyor.

SÜMER DEMİRCİLER

İlk seri üretim yüzde 100 elektrikli modeli Leaf'i 2010 yılında piyasaya sunan Japon marka Nissan, uzun yıllar bu sınıfta liderliğini korudu. Son yıllarda Çinli ve Avrupalı üreticilerin elektrikli araç dünyasındaki ataklarıyla birlikte Nissan da yeni iş modellerini devreye almaya hazırlanıyor. Makyajlanan Nissan Qashqai tanıtımı için İstanbul'a gelen Nissan Avrupa Pazarlama ve Satıştan sorumlu Başkan Yardımcısı Mayra Gonzales ve Nissan Avrupa Crossover ürün ailesinden sorumlu Adrien Levesque markanın gelecek planlarını açıkladı.

Nissan Avrupa Pazarlama ve Satıştan sorumlu Başkan Yardımcısı Mayra Gonzales (solda) ve Nissan Avrupa Crossover ürün ailesinden sorumlu Adrien Levesque tanıtım için İstanbul'a geldi.

YÜZDE 60 YENİLENİYOR

Elektrikli otomobil dünyasında özel bir yer hedeflediklerinin altını çizen Gonzales "ARC planı geleceğe giden yolumuzda sürekli ilerlememizi ve değişen pazar koşullarına uyum sağlama yeteneğimizi gösteriyor. Bu plan, değer ve rekabet gücü yaratmada daha ileriye daha hızlı ulaşmamızı sağlayacak" diye konuştu. Nissan bu iş planı ile 2026 yılına kadar 16'sı elektrikli olmak üzere 30 yeni modeli piyasaya sürecek ve içten yanmalı motorlu (ICE) binek araç modellerinin yüzde 60'ını yenileyecek. 2026 yılına kadar Avrupa pazarına 5 yeni elektrikli modelin gireceğinin müjdesini de veren Mayra Gonzales, teknoloji, ürün portföyü ve yazılım hizmetleri ile ilgili de stratejik ortaklıklar kuracaklarını belirtti.

300 BİN EK SATIŞ

Mayra Gonzales, ARC planına ve 2030 vizyonuna sadık kaldıklarını, iş planını buna göre şekillendirdiklerini, 2030 yılında tüm modellerde elektrikliye geçeceklerini, tüm bölgelerde olduğu gibi Avrupa bölgesinde de satışları yükselteceklerini vurgulayıp, "Avrupa bölgesinde ilave olarak 300 bin adetlik satış gerçekleştirmeyi hedefliyoruz. Önümüzde dönemde Avrupa'da, Sunderland'de Leaf, Juke ve Qashqai'in tam elektrikli versiyonlarını üretmeye başlayacağız. 2007'de Qashqai ile Crossover sınıfını yaratıp liderliği yakalamıştık, bunu yeni Qashqai ile de tekrarlamayı hedefliyoruz" açıklaması yaptı.

Nissan Türkiye Genel Müdürü ve bağımsız pazarlardan sorumlu Başkan Yardımcısı Charbel Abi Ghanem

YÜZDE 10 EKONOMİK

Adrien Levesque ise e-power teknolojisinde, Leaf ile kazanılan elektrik deneyiminden yararlandıklarını, bunu daha da geliştirerek e-power'i ortaya çıkardıklarını, üçüncü nesil e-power teknolojisinin ar-ge çalışmalarının devam ettiğini belirtti. Levesque, "Geliştirilen bu yeni e-power nesli daha ucuz, daha ekonomik ve yüzde 10 daha yakıt tasarruflu olacak" dedi.

HEM MAKYAJLI HEM KAMPANYALI

Türkiye pazarında sınıfının önemli oyuncusu Nissan Qashqai, geçirdiği makyaj sonrasında bayilerdeki yerini aldı. İngiltere'nin Sunderland şehrinde üretilen Nissan Qashqai, yeni tampon ve ızgara tasarımı, yükseltilen donanım seviyesi, yeni renk seçenekleriyle birlikte Qashqai serisine yeni eklenen donanım paketi N-Design ile dikkat çekiyor. Yeni Nissan Qashqai'de 1.3 lt 158 beygir DIG-T CVT ve 190 beygir e-Power olmak üzere iki motor seçeneği alınabiliyor. Lansmana özel 100 bin TL indirim yapılan modelde fiyatlar 1.799.900 bin TL'den E-power'da 2.3 milyon TL'den başlıyor. Nissan Türkiye Genel Müdürü ve Bağımsız pazarlardan sorumlu Başkan Yardımcısı Charbel Abi Ghanem, "Amiral gemimiz Yeni Qashqai'yi pazara sunuyoruz. Lansmana özel fiyatı ile Yeni Qashqai güncellenen tasarımı, dikkat çeken teknolojisi ve GRS2'nin gerektirdiği güvenlik özellikleri ile şimdi çok daha göz alıcı ve çarpıcı olarak yollardaki yerini alacak. Yeni Qashqai'ye güveniyoruz" açıklaması yaptı.