3 yeni model çarpışma testinden 5 yıldız aldı

Yollara yeni çıkan Honda CR-V, Mercedes G Serisi ve Seat Terraco, Euro NCAP çarpışma testlerinde 5 yıldızın sahibi oldu.

(TM Dijital Haber Merkezi)

Satışa sunulan yeni otomobiller fabrika içerisinde belirli güvenlik ve sağlamlık testlerinden geçirilir. Araçların çarpışma durumun yolcu güvenliği de bu testlerden birisidir. Fakat markaların yaptığı bu testler halka açıklanmaz. Dünya çapında böyle bir durumda markaların taraflı olacağını düşünen kuruluşlar, tarafsız bir markaya güvenmek zorundadırlar. Bu kaza testlerini markaların araçlarını satın alarak yapan Euro NCAP ise sektörün en güvenilir adresidir. Avrupa’da satışa çıkan otomobilleri belirli kriterler ile test eden Euro NCAP, geçtiğimiz günlerde 3 yeni modeli test etti.

ÇOK ZORLU TESTLERİ BAŞARIYLA GEÇTİLER

Yapılan testlerde, aracın iç mekandaki yolcuları koruması, kaza anındaki tepkisi, kaza önleme sistemleri, yaya çarpışma önlemesi gibi sistemleri kontrol edilir. Bu kriterlerde başarılı olan araçlar ise yine Euro NCAP’in yıldızlandırma kategorisine göre yıldız alır. 5 yıldız en güvenli, 1 yıldız ise en güvensiz otomobillere verilir. Geçtiğimiz yıl satışa çıkan 3 yeni modeli test eden firma, Volkswagen’in MQB platformu üzerinde yükselen Seat’ın en büyük otomobili Terraco’yu bu zorlu testlerden biri olan yetişkin yolcu korumasına tabi tuttu. Yapılan testlerde büyük SUV’lar için en yüksek puanı alan Taracco, yüzde 97 ile ile bu üçlünün dışında en iyi SUV’lar arasında yer aldı. Honda’nın CR-V modeli ise hibrit versiyonu ile girdiği bu testte yüzde 93 alırken, Mercedes’in arazi canavarı G Serisi, yüzde 90 puan aldı.