2024'ü yeni model yılı ilan etti

Önümüzdeki yıl 7 modelinin 5'ini yenileyen Skoda, hedef büyüttü. Yeni Kodiaq ve elektrikli Enyaq'ı satışa sunmaya hazırlanan marka satışlarını katlamayı planlıyor.

SÜMER DEMİRCİLER

SUV modelleriyle atak yapan markalardan Skoda, 2024'ü yeni model yılı ilan etti. Markanın D SUV sınıfındaki amiral gemisi Kodiaq'ın dünya tanıtımını yapan Skoda, iddiasını daha da yükseltiyor. İlk kez 2017 yılında birinci nesliyle yollara çıkan model, tüm dünyada kendi sınıfında önemli bir satış başarısı yakaladı. Türkiye, global Kodiaq teslimatları arasında en çok satışı gerçekleştiren 15 ülkeden biri arasına girip, günümüze kadar 13 bin 520 adetlik satış gerçekleştirdi. Yeni modelin önümüzdeki yıl ortasından itibaren Türkiye pazarında satılması bekleniyor.

ELEKTRİKLİ DE GELİYOR

"Önümüzdeki yıl Skoda Türkiye için bol yenilikli bir yıl olacak" açıklaması yapan Yüce Auto Škoda Genel Müdürü Zafer Başar," 7 modelimizin 5'inde güncellememiz mevcut. Scala, Kamiq ve Octavia modellerimiz makyajlanırken, Kodiaq ve Superb modellerimizin ise yeni nesilleri Türkiye'de satışa sunulacak. Tüm ürün gamıyla gençleşmemizin yanı sıra önümüzdeki yıl tamamen elektrikli Enyaq modelimizi Türkiye'ye getireceğiz. Yeni Kodiaq, dinamik ve güçlü tasarımı ile markamızın atak yılı olan 2024'te en önemli rollerden birisini oynayacak" dedi. "Pazar Ocak-Eylül 2023 döneminde yüzde 67 büyürken Skoda olarak yüzde 91 büyüme kaydettik ve yıllık bazda pazar payını en fazla artıran 5. marka olduk" diyen Başar, Markanın en büyük 10 pazarından biri olarak Skoda dünyası içindeki varlığımızı arttırmaya devam edeceğiz" diye konuştu.

4X4 SİSTEMİ STANDART

İkinci nesil Kodiaq'ın motor seçenekleri arasında benzinli ve dizel motor seçeneklerinin yanı sıra mild hibrit ve plug-in hibrit güç üniteleri de yer alacak. 204 beygirlik plug-in hibrit Kodiaq iV, 100 kilometreden daha fazla sıfır emisyonlu olarak yol alabiliyor. Yeni Kodiaq'ta, giriş seviyesi 150 HP'lik 1.5 TSI ünite, mild-hibrit teknolojisiyle geliyor. Bununla birlikte 204 HP ile 265 HP'lik 2.0 TSI benzinli ve 150 HP ile 193 HP'lik 2.0 TDI dizel motorlar, ürün gamını tamamlıyor. Tüm motorlarda DSG çift kavramalı otomatik şanzıman yer alırken, ürün gamının en üstündeki motorlarda dört çeker sürüş standart olarak sunulacak.