2022'de ÖTV indirimi olacak mı, son durum nedir? Otomobil ÖTV matrah artırımı ne demek, ne zaman yapılacak?

ÖTV indirimi için gözler Hazine ve Maliye Bakanlığı'na çevrildi. Uzun süredir 2. el araç piyasasında yaşanan durgunluk ÖTV indirimi yapılması durumunda canlanması bekleniyor. Söz konusu konuyu yakından takip edenler tarafından ''2022'de ÖTV indirimi olacak mı, ne zaman yapılacak?'' soruların yanıtları araştırılmaya başlandı.

Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) indirimi ve matrah artırımı milyonlarca vatandaşın gündeminde yer alan konular arasında. Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, otomobillerde ÖTV indirimine ilişkin yaptığı açıklama sonrası internet aramalarındaki araştırmalar hız kazandı. Peki 2022'de ÖTV indirimi olacak mı, matrah artırımı ne zaman yapılacak?

2022'DE ÖTV İNDİRİMİ OLACAK MI?

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati: ÖTV indirimi yok, matrah artırımı ile ilgili çalışıyoruz.

2022 ÖTV MATRAH ARTIRIMI NE ZAMAN YAPILACAK?

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, otomobillerden alınan Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) ile ilgili bir çalışma yapılmadığını duyurdu.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) gerçekleşen Hazine ve Maliye Bakanlığının Plan ve Bütçe Komisyonu sonrası ÖTV indirimi hakkında sorulan soruyu yanıtladı. Motorlu taşıtlardan alınan ÖTV hakkında sorulan bir soruyu yanıtlayan Bakan Nebati, "ÖTV indirimi ile ilgili bir çalışma yok. Matrah artırımı ile ilgili çalışıyoruz" dedi.

MATRAH NEDİR?

Matrah, bir mal veya hizmetin satışı esnasında ödenen KDV oranının toplam tutardan çıkarılması ile elde edilen tutar anlamına gelir. Matrah sayesinde işletme veya şirketler ne kadar KDV ödediklerini kolayca görebilirler. Matrah hesaplaması bir mal ya da hizmetin bir aylık satış tutarının toplamından KDV oranını çıkarmaktır.

MATRAH ARTIRIMI NE DEMEK?

Matrah artırımı, işletme veya şirketlerin ek bir vergi ödeyerek vergi incelemelerinden muaf tutulmasıdır.