2019 Aston Martin DBS Superleggera

Çoğunluğu Nürburgring'de çekilen binlerce casus fotoğrafın ardından Aston Martin, nihayet yeni Super GT modelini, yani DBS Superleggera'yı tanıttı. Vanquish S'in boşluğunu dolduran yeni model, ''unutulmaz bir sürüş deneyimi sunmak ve vites geçiş hızında lider olmak için hazırlanmış bir otomobil''.

Aston Martin, Vanquish S’i tekrar hayata döndürmeyi düşünmüş olacak ki, daha güçlü bir otomobil üretmeyi planladı. En son 2012 yılında üretilen otomobilin geri dönmesi ve isminde İtalyanca’da süper hafif anlamına gelen Superleggera eki ile yollara çıkması markanın en kadar hırslı olduğunu bizlere gösteriyor.

Vanquish S’in yerine gelen Aston Martin DBS Superleggera çok farklı bir otomobil. Aston’un dış tasarım şefi Miles Nurnberger’e göre “harikülade romantik” bir otomobil. DBS Superleggera, DB11 temellerinde yükseliyor. Aston Martin yapımı 5.2 Litrelik V12 motoru ile gücünü de ortaya koyuyor. 715 beygir güce sahip olan bu motor, 900 Nm tork üretiyor.  Bu güç ve torkla başa çıkmak için yeni detaylara sahip olan otomobil, yeni şanzıman oranı ile ortaya çıkıyor. 0-100 km/s hızlanması 3.4 sn süren otomobilde egzozlar ise 10db daha sesli çalışıyor. 

Dış tasarımında da çok detaylı değişiklik yapılan otomobilde ön splitter, gövde altı aerodinamiği, arka difüzör ve yeni arka kanadı aracın ön tarafında 60 kg, arkasında ise 120 kg basma kuvveti yaratıyor. Bu sayede çok iyi bir GT otomobili olan DBS Superleggera, sadece performans değil aynı zamanda sürüşün de en zevkli olduğu otomobillerden.