Zuhal Topal'la yemekteyizin yıldızı! Etli düğün çorbası tarifi

Zuhal Topal'la yemekteyiz programında lezzetli bir çorba yapıldı. Etli düğün çorbası için kuzu gerdan eti olmalı. Baharatlarla çeşnilenen bu çorba nasıl yapılır? İşte Zuhal Topal'la yemekteyiz menüsünden etli düğün çorbası tarifi...

Etli düğün çorbası ağır misafirlere yapılan özel bir tarif. Doyurucu ve lezzetli düğün çorbasının incelikleri var. Servis edildiği esnada tereyağı dökülen çorbanın tadı damakta kalıyor. Peki nasıl yapılır? İşte detaylar...

ZUHAL TOPAL'LA YEMEKTEYİZ: ETLİ DÜĞÜN ÇORBASI

MALZEMELER

500 gram kuzu gerdan eti

6 su bardağı su

Çorbanın terbiyesi için:

2 yemek kaşığı un

1/2 su bardağı yoğurt

1 adet yumurta sarısı

1/2 adet taze sıkılmış limon suyu

1 çay kaşığı tuz

Servisi için:

1 yemek kaşığı tereyağı

1/2 çay kaşığı kırmızı tatlı toz kırmızı biber

1 tatlı kaşığı nane

TARİF

Fazla yağları alınmış, bol suda yıkadığınız kuzu gerdan etini derin bir tencereye yerleştirin. Üzerini geçecek kadar su ilavesiyle kısık ateşte haşlamaya bırakın. Haşlama esnasında tencerenin yüzeyine çıkan köpükleri kevgir yardımıyla alın.

Çorbanın terbiyesini hazırlamak için; un, yoğurt, yumurta sarısı ve taze sıkılmış limon suyunu ayrı bir kasede iyice çırpın. Tuz ekleyin.

Haşlanmış kuzu gerdan etinin kemiklerini ayıklayın. Haşlanmış etleri uzun ince şeritlere ayırın. Arzuya göre haşlama suyunu ayrı bir tencereye süzün.

Hazırladığınız yoğurtlu terbiye karışımını çorba tenceresine yavaş yavaş ekleyip hızlıca karıştırın. Etleri de katıp kısık ateşte, aralarda karıştırarak kıvam alana kadar pişirin.

Servisinde kullanmak üzere; tereyağını küçük bir sos tenceresinde eritip kırmızı tatlı toz kırmızı biberi kısık ateşte yakın.

Kıvam alan sıcak çorbaya kızgın tereyağını katıp karıştırdıktan sonra servis kaselerine paylaştırın. Kuru nane ilavesiyle sıcak olarak servis edin.

AFİYET OLSUN!