ELİF ÇARMAN
Zuhal Topal'la Yemekteyiz programında haftanın ikinci gününde menü belli oldu. Zuhal Topal'la Yemekteyiz programında haftanın ikinci gününde menüde muhammara yer aldı. Biber ve domates salçasının karışımıyla hazırlanan muhammara izleyicilerin dikkatini çekti.
MUHAMMARA NASIL YAPILIR? Birçok Zuhal Topal'la Yemekteyiz programı izleyicisi 'Muhammara nasıl yapılır?' diye araştırdı. Salça ile yapılan ezmelerin en lezzetlisi muhammara. Peki bu özel lezzet nasıl yapılır? İşte yanıtı...1 su bardağı domates salçası
1 su bardağı biber salçası
1 su bardağı sızma zeytinyağı
2 su bardağı ekmek kırıntısı
1 su bardağı ceviz içi
6 diş sarımsak
2 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı kimyon
2 çay kaşığı pul biber
Hazırlanışı:
Mutfak robotuna; salçaları, ekmek kırıntısını, zeytinyağını, cevizi, soyulmuş sarımsakları ve baharatları da ekledikten sonra, robotu çalıştırın.
Tüm malzemeleri püre haline gelene dek çekin.
Bir servis tabağına alın ve üstüne nar ekşisi gezdirip, cevizle süsledikten sonra servis edin. Kalan muhammarayı bir kavanoza kaldırıp, buzdolabında saklayabilirsiniz.
Afiyet olsun.