Zeytinyağlı ve iki farklı kür! Karaciğerdeki ödemi silip süpürüyor

Karaciğer ödemli olduğunda cilt bozulur. Kendinizi daha yorgun hissedebilirsiniz. Zeytinyağı ve limon kürü ise karaciğeri tertemiz yapıyor. Peki karaciğeri zehirlerden arındıran formüller neler?

Karaciğer yediğimiz içtiğimiz gıdalardan dolayı kirlenebilir. Karaciğer temizliğini yaparken aç karnına yapılması daha etkilidir. Peki karaciğeri tertemiz yapan besinler neler?

Limon, su, zeytinyağı... Doğal içecekler karaciğerde toksinlerin barınmasını engelliyor. Peki karaciğer detoksu nasıl yapılır?

ZEYTİNYAĞLI LİMON

1 yemek kaşığı zeytinyağı

10 - 15 damla kadar limon suyu

YAPILIŞI:

1 kaşık zeytinyağına 10 -15 damla limon suyu damlatıp her sabah aç karnına için.

Bu karışım düzenli tüketildiğinde karaciğerideki biriken toksin maddeleri ve tüm zehir dışarı atıyor. Üstelik cildi tertemiz yaparak sağlıklı bir cilt görünüme kavuşmanızı sağlıyor.

BOL SU

Karaciğerin temizlenmesinin ve yenilenmesinin en önemli yolu, gün içerisinde en az 6 ile 8 bardak su tüketmektir. Bunun dışında böbrek sağlığı açısından oldukça önemli olan su, vücudun her zaman nemli olmasına destek olur. Su içmek; karaciğerin temizlenmesinin en önemli yoludur.

KAHVE

Kahve antioksidan etkiye sahiptir. Günde 2- 3 fincan kahve içenlerde karaciğer enzimleri olan AST, ALT, GGT düzeylerinin gerilediği, karaciğerdeki sertleşmenin düzeldiği, karaciğerde siroz ve kanser gelişim riskinin azaldığı bilinmektedir.