Portakallı enginar nasıl yapılır? Zeytinyağlı portakallı çanak enginar tarifi ve malzemeleri

MasterChef zeytinyağlı portakallı çanak enginar tarifi araştırılıyor. Mutfakla arası iyi olanlar ya da herhangi bir yarışmaya hazırlananlar MasterChef yemek tariflerini kaçırmıyor. Bugünün menüsü ise portakallı enginar tarifi oldu. Peki, zeytinyağlı portakallı çanak enginar nasıl yapılır?

MasterChef zeytinyağlı portakallı çanak enginar merak ediliyor. MasterChef'in 13 Ağustos 2021 tarifi portakallı enginar tarifi oldu. Yarışmacılar şeflere yaptıkları çanak enginarları beğendirmeye çalışacak. Portakallı enginarın püf noktası enginarları karartmadan hazırlamak. Lezzeti için ise enginarın taze olması önemlidir. MasterChef zeytinyağlı portakallı çanak enginar tarifi haberimizde...

Enginarı pişirmek için birçok yöntem bulunuyor. Enginarın püf noktası karartmadan pişirmektir. Portakallı enginarın lezzeti için ise kullanılan enginarların taze olması önemlidir. İşte zeytinyağlı portakallı çanak enginar tarifi, malzemeleri ve püf noktaları...

PORTAKALLI ZEYTİNYAĞLI ENGİNAR İÇİN GEREKLİ MALZEMELER

5 adet taze enginar çanağı

1 adet portakal

1 adet patates

2 adet havuç

1 su bardağı bezelye

1 adet kuru soğan

Yarım demet dereotu

2 tatlı kaşığı un

1 tatlı kaşığı toz şeker

1 tatlı kaşığı tuz

Yarım limon suyu

1 kahve fincanı zeytinyağ

PORTAKALLI ZEYTİNYAĞLI ENGİNAR NASIL YAPILIR?

Portakallı çanak enginar tarifi için öncelikle soğanları yemeklik doğrayın. Yarım fincan zeytinyağı ile 2 -3 dakika kavurun.

Patates ve havuçları küp küp doğrayın. Aynı anda bezelyeleri ve enginar çanaklarını da ilave edin.

Birkaç dakika kavurduktan sonra yemeğin içine 2 tatlı kaşığı unu da ilave edip bir iki kez çevirin ve ardından 1 adet portakal suyunu, yarım limon suyunu, şeker ve tuzu da ekleyin.

Son olarak 1 su bardağı içme suyunu da ilave edin. 10 dakika ağzı kapalı pişirmeye bırakın.

Çatalla enginarın sertliğini kontrol edin. Pişme durumuna göre çanakları tencere dibine doğru yerleştirip bir kaşık yardımı ile garnitürleri içine koyun.

Kıyılmış dereotunu üzerlerine serperek kalan yarım fincan zeytinyağını da üzerine gezdirin. 2 yada 3 dakika kadar daha pişirip kapatın. Soğuduktan sonra servis edebilirsiniz. Portakallı enginar hazır. Afiyet olsun...

Hafta sonuna özel lezzet çıtır börek tarifi! Çıtır böreğin yapılışı ve malzemeleri