Zeytinyağlı keşkek ve etli enginar nasıl yapılır?

Geçen yıl açılan UNESCO Hatay Gastronomi Evi, zeytinyağlı keşkek ve etli enginarı menüsüne ekleyerek unutulmaya yüz tutmuş iki yemek çeşidini de yeniden topluma kazandırdı. Peki, zeytinyağlı keşkek ve etli enginar nasıl yapılır?

IHA

Çok sevilen ve tarihi eskilere dayanan tatlar yöreye özgün hâle getirilerek sunuluyor. Bunlardan biri de zeytinyağlı keşkek ve etli enginar. 2017 yılında UNESCO tarafından Hatay’ın UNESCO gastronomi ağına dahil edilmesinin ardından, ilin tarih ve kültür zenginliği ile harmanlanmış lezzetlerini tanıtmak amacıyla Büyükşehir Belediyesi tarafından geçtiğimiz yıl Mart ayında açılan UNESCO Hatay Gastronomi Evi, gelenek ile geleceğin kombinasyonunu sağlayarak Hataylılara eşsiz lezzetler sunuyor.

İHA'da yer alan habere göre zeytinyağlı keşkek ve etli enginarı da menüsüne ekleyen gastronomi evi, unutulmaya yüz tutmuş iki yemek çeşidini de yeniden kazandırdı.


ZEYTİNYAĞLI KEŞKEK NASIL YAPILIYOR?

Hatay Gastronomi Evi Şefi Süleyman Demirel zeytinyağlı keşkeğin Milattan Önce 800 yıllarına varan geçmişe sahip olduğunu belirterek, şunları söyledi:

ETLİ ENGİNAR NASIL YAPILIR?

Enginarın Hatay için çok önemli olduğunu ve yöresel enginarı özel hale getirdiklerini belirten Demirel, mutfakta enginarın nasıl kullanıldığını şu sözlerle dile getirdi: