Ayvalı Kereviz pratik tarifi nasıl, malzemeleri neler? Zeytinyağlı Ayvalı Kereviz yemeği nasıl yapılır?

Zeytinyağlı Ayvalı Kereviz yemeğin tarifi, malzemeleri araştırılan konular arasında. Kış aylarının vaz geçilmez yemeği Zeytinyağlı Ayvalı Kereviz'in yapılışı MasterChef'te yarışmacılardan istenmesi üzerine gündeme geldi. Peki Zeytinyağlı Ayvalı Kereviz yemeği nasıl yapılır? Ayvalı Kereviz pratik tarifi nasıl, malzemeleri neler?

Ayvalı Kereviz yemeği MasterChef'te gündeme gelmesi ile birlikte tarifi ve malzemeleri merak konusu oldu. Ayva ve kerevizden çok çeşit yemek yapılabilir. Meze, salata ve yemek çeşitlerinden yapılabileceği gibi Zeytinyağlı Ayvalı Kereviz yemeği ile ilgili detayları bu haberimizde derledik. Peki Zeytinyağlı Ayvalı Kereviz yemeği nasıl yapılır, pratik tarifi nasıl, malzemeleri neler?

ZEYTİNYAĞLI AYVALI KEREVİZ İÇİN MALZEMELER

3 adet iri boy kereviz

1 adet iri boy ayva

1 adet boy soğan

1 adet havuç

1 tatlı kaşığı tuz

2 tatlı kaşığı şeker

1,5 çay bardağı zeytinyağı

2 su bardağı portakal suyu

ZEYTİNYAĞLI AYVALI KEREVİZ YEMEĞİ NASIL YAPILIR?

Ön hazırlık olarak soğanları piyaz şeklide doğrayın. Havucu halka halka, kabuklarını soyduğunuz kereviz ve ayvayı da elma dilimi şeklinde doğrayın. Yayvan bir tencereye zeytinyağını, doğranmış soğan ve havuç ve de şekeri ekleyip birkaç dakika kavurun. Kereviz ve ayvayı ekleyip 5 dakika daha kavurun.

Ayvaları kalın dilimler halinde kesin ve ortaları yuvarlak olacak şekilde oyun. Limonlu suda bekletin.

Kerevizleri dilim dilim kesin ve limonlu suya koyun.

Bir soğanı ortadan dörde bölerek kesin.

Bir soğanı da yarım ay şekilde doğrayın.

Portakal kabuklarını beyazlarını almadan kesin.

Portakalın suyunu sıkın.

Kalın tabanlı bir bakır tencere veya döküm tencereyi ocağa alın.

Tencereye bolca zeytinyağ dökün.

Isınmasını beklemeden yarım ay şeklinde doğranmış soğanları tencereye ilave edin.

Bir tutam tuz ekleyin ve karistirin.

Ses yukselince, ince ve aynı formda kesilmiş portakal kabuklarinı ilave edin.

2-3 dk sonra içerisine yarım yemek kaşığı kadar zeresk ilave edin ve karistirmaya devam edin.

Tam ortasına portakal kabuğu şekerlemesi yerleştirin.

Tencereyi ateş üzerinden ayırın ve kerevizler üst üste gelmeyecek şekilde dizin.

Üzerine portakal suyu sıkın.

Ortaya dörde bölünen soğanı yerleştirin ve zeytinyagi gezdirin.

Tuz, karabiber ekleyin.

Kartuş yapın, hafif ıslatın ve üzerine yerleştirin.

5-10 dk bu şekilde buharı almasını bekleyin.

Sonrasında kartuşu kaldırın, ayvaları üzerine dizin.

Kartuş yapın ve kısık ateşte pişirin.

Su ilavesi yapmayın.

Yumuşayınca ocaktan alın. Oda sıcaklığında soğumasını bekleyin. 1 gece dolapta bekletin.

Yemeği servis etmeden önce yeniden oda sıcaklığına gelmesini bekleyin.

Kereviz üstte ayva altta ve ayva üstte kereviz altta olacak şekilde servis tabağına dizin.

Soğan ortaya gelecek şekilde yerleştirin.

Tencerenin dibinde kalan sıvıya ekstra zeytinyağ ekleyin ve sos yapın. Yemeğin uzerine gezdirin.

Son olarak, kerevizin en taze yapraklarını kaynamış suda bekletin ardından soğuk suya alın. Çok bekletmeden alın ve kağıt havlu ile kurualyın. Ardından zeytinyağinda soteleyip yemeğin üzerine yerleştirin.