Zeytinyağının cildinize hiç bilmediğiniz 7 faydası

Zeytinyağı E vitamini deposu organik bir yağdır. Zeytinyağı aynı zamanda yaşlanma karşıtıdır. Cilt lekelerine iyi geliyor. İşte 7 faydası...

Zeytinyağı salatalarda ve yemeklerde kullanılabileceği gibi cilt üzerine de uygulanabilir. Peki zeytinyağının cilde faydaları neler? İşte yanıtı...

ZEYTİNYAĞININ 7 FAYDASI

Zeytinyağında hücre onaran maddeler bulunmaktadır. Bu yenileyici maddeler sayesinde zeytinyağı tam bir yaşlanma karşıtı ürün özelliğini taşır.

Gerek oral yolla alındığında, gerekse cilt üzerine sürmek suretiyle kullanıldığında cilt üzerinde yaşlanma karşıtı etkiler gösterir.

Zeytinyağı önemli bir nem deposudur. Bu nedenle cildi nemlendirerek güzelleştirdiği gibi kuruluk nedeniyle ciltte oluşan kırışıklıkların da önüne geçer.

Güneş ışınları bazı ciltlerde lekelenmeye neden olabilmektedir. Bu lekelenmelerin oluşumunun önlenmesinde ve oluşan lekelerin azaltılmasında zeytinyağı çok önemli bir maddedir.

Kuruyan ve çatlayan dudaklara zeytinyağı sürüldüğünde dudaklardaki kuruma ve çatlamaların da önüne geçilir.

Güneşten gelen zararlı ışınlar cilt kanseri gibi kötü sonuçlar doğurabilmektedir. Zeytinyağı bu kanser oluşumunun da önüne geçebilmektedir. Tabii ki zeytinyağına güvenerek güneş ışınlarının dik geldiği zamanlarda güneşin altında uzun saatler boyunca kalınması da önerilmemektedir.

Anti inflamatuar özelliği olan bir besin maddesidir. Bu nedenle de ciltteki iltihap dolu sivilcelerin önüne geçebilmektedir.