Zeytinyağı ve sarımsağın saça inanılmaz etkisi

Saç dökülmesi son yılların önemli problemlerinden biri hâline geldi. Saç dökülmesine çözüm arayanlar sarımsak ve zeytinyağı ikilisini araştırıyor. Peki, sarımsak ve zeytinyağı saçı nasıl etkiliyor? İşte saça doğal parlaklık veren ve saç dökülmesini önleyen öneriler...

Sarımsak ve zeytinyağı saç dökülmesiyle baş etmeye çalışanların kurtarıcısı oluyor. Sarımsak içeriğindeki vitaminler saçı beslerken, zeytinyağı saçı yumuşatarak yıpranan saçlara şifa oluyor.

SARIMSAK YIPRANAN SAÇI BESLİYOR

Saç, tırnaklar, sinirler ve cilt için faydalı olan sülfür açısından zengin sarımsak aynı zamanda selenyum ile E vitamininin vücut tarafından daha iyi işlenmesini sağlayarak saç sağlığı üzerinde olumlu etki yaratmaktadır. Yine saç sağlığı açısından önemli olan C, B6, B1 vitaminlerini içeren sarımsak özellikle yıpranmış saçları besler ve kolojen üretimini arttırır.

ZEYTİNYAĞININ SAÇA FAYDALARI

Saç derisini ve saç tellerini yumuşatıcı etkisi bulunan zeytinyağı özellikle yıpranmış ve kolay kırılan saçların bakımında kullanılmaktadır. Saç şekillendirici ürün ve cihazların kuruttuğu, zayıflattığı saçlar için kullanabileceğiniz en etkili doğal ürünler arasında yer alan zeytinyağı düzenli olarak kullanıldığında saçlara doğal parlaklık verir, hacim kazandırır ve daha saç derisinin daha sağlıklı olmasını sağlar.