Zeytinyağı dışında saça birebir 3 yağ! Saça mükemmel parlaklık veriyor

Zeytinyağının saça iyi geldiğini hepimiz biliyoruz. Peki, zeytinyağı dışında saça iyi gelen yağlar neler? Saça iyi gelen yağları kullanarak gür saçlara kavuşabilirsiniz. Saçınıza yağı sürün ardından saçınızı poşete sarıp ılık havluyla 30 dakika bekletip durulayın ve saçınızı şampuanlayın. Bu işlemlerin ardından saç dökülmesinin azaldığını fark edeceksiniz. İşte zeytinyağı dışında saç dökülmesini önleyen 3 yağ...

AKSAM.COM.TR/MOR PAPATYA

Saç dökülmesi ya da yıpranan saçlar birçok kişinin ortak derdi. Genelde herkes zeytinyağının saça iyi geldiğini bilir. Peki, zeytinyağı dışında saç dökülmesini önleyen birçok yağ olduğunu biliyor muydunuz? Zeytinyağı dışında saça iyi gelen yağları bir araya getirdik.

Prof. Dr. Mustafa Özdemir, saçta yıpranmaya karşı biotin, çinko, lesitin, metionin gibi vitamin ve aminoasit içeren şampuanların kullanılmasını öneriyor. Haftada bir kere saç bakımı saç dökülmesi ve saç yıpranmasına karşı etkili oluyor.

ZEYTİNYAĞI DIŞINDA SAÇA İYİ GELEN 3 YAĞ

1. Jojoba

2. Avokado

3. Tatlı badem yağı

YAĞLAR SAÇA NASIL UYGULANIR?

Prof. Dr. Mustafa Özdemir, yağların saça uygulanma şeklini şöyle anlatıyor:

"Zeytinyağı, jojoba, avokado ve tatlı badem yağı yıpranmış saçlar için mükemmel bir ilaçtır. Saçlarınız kalın ve ağırsa Hindistan cevizi yağı iyi gelecektir.

Saçlarınızı ıslatın ve saçınız iyice kaplanıncaya kadar az miktarda bu botanik yağlardan birini uygulayın. Bu yağın içine 3-5 damla sandal ağacı aromatik yağı veya lavanta yağı ekleyip saçlarınızın uçlarına iyice masajla yedirin.

Saçınızı poşete sarıp ılık havluyla 30 dakika bekleyip durulayın ve saçınızı şampuanlayın. Islak saçınızı sararak kurutun.

Saçınızı yıkadıktan sonra havluyla ovalamak yerine yıpranmış saçlarınızı pamuklu bir havlunun içine sarın ve birkaç dakika pamuğun saçınızdaki nemi absorbe etmesini bekleyin. Bu saçlarınızın uçlarının kırılmasına engel olacaktır."