Zeytin çekirdeklerini tüketen yaşadı! Günde 5-6 adet tüketildiğinde…

Zeytin birçok insan tarafından tüketiliyor. Ancak bir işe yaramadığı düşüncesi ile çekirdekleri genellikle çöpe atılıyor. Bunun yanı sıra Canan Karatay, zeytin çekirdeklerinin sağlıklı olduğuna değinmişti. Canan Karatay'ın açıklamaları ile ilgili detaylar haberimizde…

Canan Karatay, sağlık açısından faydalı olan besinleri zaman zaman açıklıyor. Canan Karatay'ın paylaşımları ise Türkiye'deki birçok insan tarafından takip ediliyor. Ünlü doktor, zeytin çekirdekleri ile ilgili de bazı önerilerde bulunmuştu.

Canan Karatay, zeytin çekirdeklerinin hemoroid üzerinde olumlu etkileri olduğu belirtmişti. Ayrıca söz konusu çekirdekler sağlık açısından birçok farklı fayda sağlayabiliyor. Bu nedenle tüketen adeta yaşadı bile denilebiliyor.

Peki, zeytin çekirdeklerinin faydalı nedir ve Canan Karatay söz konusu çekirdekler hakkında neler söyledi?

CANAN KARATAY'DAN ZEYTİN ÇEKİRDEKLERİ TAVSİYESİ

Canan Karatay, zeytin ve zeytinyağının sağlık açısından faydalarına değindi. Bunun yanı sıra zeytin çekirdeklerinin de sağlık için yararlı olabildiğini belirtti.

Canan Karatay, zeytin çekirdeklerinin kabızlık sorununa karşı faydalı olduğu aktardı.

Zeytin çekirdeklerinin faydalarından bazıları şu şekilde;

Zeytin çekirdeklerinin yutulması, mide ve bağırsakların rahatlamasında yardımcı olabilir.

Hemoroid sorununun tedavisinde fayda sağlayabilir.

Zeytin çekirdeği günde 5-6 adet yutulduğunda, vücuttaki kötü kolesterolün azalmasında faydalı olabilir.

Zeytin çekirdeği kahvaltıda 1-2 adet yutulduğunda sindirim sisteminin güçlenmesinde yardımcı olabilir. Bunun yanı sıra selüloz içeren birçok yiyeceğin sindirimini kolaylaştırabilir.

Zeytin çekirdekleri toz haline getirilerek de tüketilebilir.

Not: Canan Karatay'ın da bazı açıklamalarda bulunduğu zeytin çekirdekleri, sağlık açısından faydalı olabiliyor. Ancak dozunda tüketilmesi gerekir. Ayrıca alerji etkisi oluşabilecek ve farklı bir sağlık rahatsızlığı geçirme riski bulunan kişilerin uzman bir doktora danışarak zeytin çekirdeklerini tüketmeleri gerekir.