Zeytin çekirdeklerini çöpe atan pişman oluyor! Günde 5-6 adet tüketilirse…

Zeytin çekirdekleri birçok insan tarafından çöpe atılıyor. Öte yandan Canan Karatay; zeytin, zeytinyağı ve zeytin çekirdeklerinin sağlıklı olduğuna değinmişti. Bunun yanı sıra Canan Karatay'ın önerilerini ilk kez öğrenenler, çöpe attıklarına adeta pişman oluyorlar. Detaylar haberimizde…

Canan Karatay, insan sağlığına faydalı olan besinleri açıklamaya devam ediyor. Sağlıklı kalmak isteyen birçok insan ise, Canan Karatay'ın açıklamalarını atlamadan takip ediyor. Ünlü doktor, zeytin, zeytin çekirdekleri ve zeytinyağının yararlarını da açıklamıştı.

Canan Karatay, zeytin çekirdeklerinin hemoroid üzerinde olumlu etkiler sağladığını aktarmıştı. Ayrıca söz konusu çekirdekler sağlık açısından birçok farklı fayda sağlayabiliyor. Bu nedenle zeytin çekirdeklerini çöpe atanlar adeta pişman olabiliyorlar.

CANAN KARATAY'IN ZEYTİN ÇEKİRDEKLERİ ÖNERİSİ

Canan Karatay, doğal beslenme yöntemlerinin hastalıklara karşı koruma sağladığını belirtiliyor. Ayrıca zeytin ve zeytinyağının insan sağlığına olan yararlarına değiniyor.

Zeytin çekirdeklerinin de sağlık açısından faydalı olduğunu aktaran Canan Karatay, kabızlık problemi dahil olmak üzere pek çok farklı fayda sağladığını aktarıyor.

İşte zeytin çekirdeklerinin faydalarından bazıları şu şekilde;

Zeytin çekirdeklerinin yutulması hem mide hem de bağırsakların rahatlamasında faydalı olabilir.

Hemoroid probleminin tedavisinde yardımcı olabilir.

Zeytin çekirdekleri, günde 5-6 adet yutulduğunda vücuttaki kötü kolesterolün azalmasında yararlı olabilir.

Kahvaltıda 1-2 adet zeytin çekirdeği yutulursa, sindirim sistemi güçlenebilir. Ayrıca selüloz içeren pek çok yiyeceğin sindirimi kolaylaşabilir.

Canan Karatay'ın da bahsettiği zeytin çekirdekleri, toz haline getirilerek tüketilebilir.

Not: Alerji etkisi oluşabilecek ve farklı bir sağlık rahatsızlığı geçirme ihtimali bulunan insanların uzman bir doktora danışarak zeytin çekirdeği tüketmeleri gerekir. Aksi takdirde tüketmeleri önerilmez.