Zeytin çekirdeğini atanlar pişman oluyor! İşte Canan Karatay'dan o besinin faydaları...

Canan Karatay zeytin, zeytinyağı ve zeytin çekirdeğinin sağlık açısından faydalı olduğunu her fırsatta açıklıyor. Özellikle zeytin çekirdeğinin hemoroid için faydalı olduğunu vurgulayan ünlü doktor, sağlık açısından tüketilmesi gerektiğini belirtiyor. İşte Canan Karatay'ın aktardıkları…

Canan Karatay zeytinin, zeytin çekirdeğinin ve zeytinyağının faydalarından sürekli olarak bahsediyor. Pek çok sağlık problemine faydalı olan zeytin çekirdeğinin, hemoroid üzerinde de olumlu etkileri olduğunu belirtiyor. Canan Karatay söz konusu besinin tüketilmesini öneriyor.

CANAN KARATAY'IN ZEYTİN ÇEKİRDEĞİ TAVSİYESİ

Canan Karatay doğal beslenme yöntemlerinin hastalıklara karşı koruma sağladığını belirtiyor. Özellikle hem zeytinin hem de zeytinyağının faydalı olduğunu belirten Canan Karatay, zeytin çekirdeğinin de sağlık açısından faydalı olduğunu aktarıyor. İşte Canan Karatay'ın bahsettiği zeytin çekirdeğinin faydaları;

Zeytin çekirdeğinin yutulması, bağırsakların ve midenin rahatlamasına fayda sağlıyor.

Kabızlık problemlerinin ortadan kalkmasına yararlı oluyor.

Halk arasında basur ismiyle bilinen hemoroit rahatsızlığının tedavi sürecinde yer alıyor.

Günde sadece 5-6 adet zeytin çekirdeğinin yutulması, vücuttaki kötü kolesterolün azalmasına yardımcı oluyor.

Vücudun daha dirençli hale getirilmesini sağlayarak, kanserojen hücre oluşumu riskinin azaltılmasına yardımcı oluyor.

Kahvaltı esnasında yutulan 1-2 adet zeytin çekirdeğinin sindirim sistemini güçlendirdiği biliniyor. Ayrıca selüloz içeren pek çok yiyeceğin sindirimini kolaylaştırıyor.

Günde belirli oranda yutulan zeytin çekirdekleri, gastrit ve ülser gibi sağlık problemlerinin tedavi sürecinde kullanılıyor.

Zeytin Çekirdeği Tüketimi: Canan Karatay'ın önerdiği zeytin çekirdeği, toz haline getirilerek de tüketilebiliyor.